Κομισιόν: Τίποτε δεν θα αναστραφεί τον Αύγουστο του 2018!

Να μην υπάρχουν αυταπάτες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι από τον Αύγουστο του 2018 «ολοκληρώνεται το μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε» πρόσθεσε ότι τα μεγάλα «μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα» δεν θα αναστραφούν  και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έκανε ιστορικές θυσίες τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ε», ο Μ. Σχοινάς υποστήριξε πως η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο και από τον Αύγουστο του 2018 θα ολοκληρωθεί το μνημόνιο με τη μορφή που είχε μέχρι τώρα. «Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε και είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως μετά την τρίτη αξιολόγηση θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα.

Οι μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουν επιβάλλει οι δανειστές δεν θα αλλάξουν.
Όπως δήλωσε, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι γυρίζουμε σελίδα  στο κεφάλαιο εμπιστοσύνης στις σχέσεις Ελλάδας – Ε.Ε.  τα τελευταία 7-8 χρόνια. Όμως εκτίμησε πως οι μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουν επιβάλλει οι δανειστές δεν θα αλλάξουν και τόνισε  ότι  «η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της».
«Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα αρχίσουν και θα ενταθούν και θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια προοπτική αυτοπεποίθησης και θα της επιτρέψουν να πατήσει γερά στα πόδια της και θα καταστήσει σαφές σε όλους, φίλους, εταίρους, εχθρούς και αγορές ότι τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα δεν θα αναστραφούν και θα καταστήσουν αναμφισβήτητο ένα γεγονός: ότι σε αυτή την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της, θα μπορεί να βασίζεται στην ενεργό στήριξη και αρωγή της Ευρώπης».
Μ. Σχοινάς: Να υπάρξει αμετάκλητη στροφή της κοινής γνώμης προς την Ευρώπη ως βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηριχτούν οι μεταμνημονιακές  στοχεύσεις.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, έκανε λόγο για ένα  νεφελώδες ιστορικό κεφάλαιο που τοκίζεται και  ζήτησε να υπάρξει αμετάκλητη στροφή της κοινής γνώμης προς μια κοινή κατεύθυνση με την Ευρώπη.
«Αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης πρέπει να το κατοχυρώσουμε, πρέπει να το προστατέψουμε και είναι και η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζουμε τις μεταμνημονιακές μας στοχεύσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεννόηση, ενότητα, πλατιά στήριξη αυτού του αμετάκλητου προσανατολισμού της Ευρώπης προς την Ελλάδα αλλά και αμετάκλητη στροφή της ευρωπαϊκής και ελληνικής κοινής γνώμης προς μια κοινή κατεύθυνση, προς μια κοινή διαδικασία, ένα κοινό μέλλον που θα μας ενώνει».


Αρέσει σε %d bloggers: