Βαρούν στο ψαχνό οι αγιατολάδες! 30 νεκροί εξεγερμένοι (video)

Παγκόσμια ανησυχία για την αιματηρή εξέγερση στο Ιράν

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως κίνημα διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας και εξελίχθηκαν σε βίαιες κινητοποίησης εναντίον του καθεστώτος.

Πιο αντιδραστικό, θεοκρατικό απόλυτα συγκεντρωτικό, μονοκομματικό και μονοπρόσωπο από το καθεστως ΙΡΑΝ δεν μπορεί να υπάρξει. Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος της Λαϊκή αντίδρασης και μόνιμος στόχος του κινήματος.

Ότι και να προκύψει από αυτήν την εξέγερση, θα είναι -με αρκετή βεβαιότητα-, λιγότερο αντιδραστικό και πιο ελεύθερο πολιτικά για τους νέους και τις γυναίκες.

Τα γεγονότα βεβαίως δεν είναι συγκρίσιμα με την Λιβύη ή Ουκρανία που πήραν το πάνω χέρι οι φασίστες.

Τα γεγονότα γίνονται συγκρίσιμα με την Ουκρανία μόνο αν δούμε ολόκληρο το Λαό του ΙΡΑΝ ως υποκινούμενο από τους Αμερικανούς και τους ευρωπαίους αλλά και ως Φασίστες.

Πράγμα προσβλητικό για τους ίδιους και προφανώς απλοϊκό αν όχι αφελές πολιτικά.

Όμως το που θα καταλήξει μια επανάσταση δεν είναι εύκολο να προβλεφτεί καθώς είναι δυναμική ιστορική εξέλιξη.

Ούτε είναι ορθός τρόπος σκέψης να βλέπουμε παντού υποκινουμένους λαούς

Η ανάγωγη του αποτελέσματος μιας λαϊκής παρέμβασης σε σχέδιο ξένων είναι ο τρόπος για να εξευτελίσουμε και να ακυρωσουμε σήμερα τον αγώνα τους.  Είναι ακόμη ο ορισμός της συνωμοσιολογιας και η πλέον αντιδραστική άποψη.

Πολιτικά και μόνο η υπόθεση ότι ένας ολόκληρος λαός υποκινείται, την ώρα που εξεγείρεται, προσβάλει και ακυρώνει όλες τις επαναστατικές και εξεγερσιακες καταστάσεις που έγιναν ή θα γίνουν.

Πρόκειται για βαθιά αντιδραστική άποψη.

Άποψη που μας οδηγεί τελικά στο να μην υποστηρίξουμε την λαϊκή παρέμβαση(!!!) αλλά να μείνουμε στο πλευρό των αγιατολαδων.

Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει .

Αυτός όμως,  δεν είναι λόγος  για δίκες προθέσεων των εξεγερθέντων.

Μπορεί να επιστρέψει ο κάποιος Σάχης. Μπορεί να βγει μπροστά το ΙΣΙΣ, μπορεί κάποιος άλλος Ισχυρός ηγέτης από το εξωτερικό να αναδειχτεί.  Μπορεί να γίνουν εκλογές και Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο θεοκρατικό καθεστώς.

Είναι μάλλον βέβαιο ότι ούτε οι Ιρανοί ξέρουν που πάνε σήμερα.

Δεν τους νοιάζει αν θα νικήσουν.  Αγωνίζονται και ελπίζουν κάτι να αλλάξει.

Ούτε τους νοιάζει το συμφέρον του Ισραηλ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας που νοιάζει κάποιους «αναλυτάδες» από εμάς.

Κανένας Ιρανός πολίτης διαδηλωτής  δεν θα διαδήλωνε -και πολύ περισσότερο δεν θα πέθαινε-  για το συμφέρον του Ισραηλ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας της Τουρκίας  η όποιου αλλου.

Μοιάζει σαν να θέλουν περισσότερη ελευθερία και αυτό  αρκεί  για την ώρα για να υποστηριξω το αίτημα  τους

Σκηνές από την εξέγερση του λαου στο ΙΡΑΝ

Ο ανώτατος Αγιατολάχ ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ μιλά για «ξένο δάκτυλο».

Οι διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της χώρας είναι οι μεγαλύτερες που καταγράφονται μετά τις προεδρικές εκλογές του 2009, όπου στο στόχαστρο είχε βρεθεί ο τότε ηγέτης Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, ο οποίος κατηγορήθηκε για νοθεία.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, εξάλλου, ότι από το περασμένο Σάββατο, η αστυνομία του Ιράν έχει συλλάβει 450 ανθρώπους στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πρωτεύουσας.


Αρέσει σε %d bloggers: