Έσπασε το φράγμα των 25.000 μονάδων ο Dow Jones. Στην αναμονή οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την επόμενη κρίση

Απτόητη προς νέα υψηλά συνεχίζει η Wall Street με τον Dow Jones να ξεπερνά πλέον και το ψυχολογικό όριο των 25.000 μονάδων.

Έκτος  νυμφώνος οι αντικαπιταλιστές  εργαζόμενοι αναμένουν στην γραμμή για να πληρώσουν την επόμενη κρίση του καπιταλισμού, ως οφείλουν, από την αντίθεση κεφαλαίου εργασίας που ευνοεί πάντα το κεφάλαιο. και τους κρατά μόνιμα «στην απέξω».

  Μικρή πιθανότητα να  τους προλάβει η ωρίμανση των συνθηκών για την κατάληψη της «λαϊκής εξουσίας».

Οι επενδυτές  για την ώρα διατηρούν το βλέμμα τους σε διάφορα μακροοικονομικά και εταιρικά νέα τα οποια συντελούν στο πάρτι.

Στην αγορά εργασίας τα στοιχεία  τείνουν  θετικά καθώς τον Δεκέμβριο δημιουργήθηκαν 250.000  υπο-αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα,  αριθμός πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ισχυρή ώθηση παίρνει επίσης η αμερικάνικη αγορά από την ικανοποιητική εικόνα στην Ευρώπη: Τα στοιχεία από τον PMI της ευρωζώνης  δείχνουν ότι η οικονομία της, έκλεισε τη χρονιά με την πιο ισχυρή ανάπτυξη σε σχεδόν 7 χρόνια, οδηγούμενη από την άνοδο στις υπηρεσίες και τη μεταποιητική δραστηριότητα σε όλες τις μεγάλες οικονομίες. Στον αντίποδα οι μικρές οικονομίες διαλύονται ήσυχα χωρίς ισχυρές πολιτικές αντιστάσεις.

Ακριβαίνει και το αργό πετρέλαιο, το οποίο λίγες ώρες νωρίτερα άγγιξε υψηλό 3ετίας. Κερδισμένοι οι ενεργειακοί τίτλοι από αυτή την εξέλιξη, όπως και από την νευρικότητα που προκαλείται λόγω των αναταραχών στο Ιράν η οποία αυξάνει κι άλλο τις τιμές  κατά 0,10% στα 61,70 δολ. το βαρέλι.

Μικρή πτώση για τον χρυσό κατά 0,20% στα 1,316 δολ. η ουγγιά.

Dow Jones +0,57%

Nasdaq +0,25%

S&P500 +0,45%


Αρέσει σε %d bloggers: