Ένταση στον Πειραιά. Τα ΜΑΤ κατά της Λαϊκής Ενότητας!

Ένταση επικράτησε σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στον Πειραιά και συγκεκριμένα έξω από το ΝΑΤ, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος.

Συγκεκριμένα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, και ανάμεσα σε άλλα, είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και την αφαίρεση του δικαιώματος στην απεργία.

Τα μέλη της ΛΑΕ είχαν δύο πανό, το ένα ανέγραφε «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και το άλλο «κάτω τα χέρια από την απεργία». Όταν προσπάθησαν να φτάσουν κοντά στην εκκλησία βρήκαν απέναντι τους τα ΜΑΤ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας:

«Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ ενάντια στα κυβερνητικά στελέχη, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στον Πειραιά, σήμερα 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του ιδιώνυμου για την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας και την φυλάκιση των αγωνιστών, για προστασία του δικαιώματος στην απεργία , κατά του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει νέα μέτρα κατά των δικαιωμάτων και περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

Στο κάλεσμα και στις προκηρύξεις της ΛΑΕ ανταποκρίθηκαν θετικά οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για τις εκδηλώσεις των Θεοφανείων .

Όμως η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τις γνωστές αυταρχικές μεθόδους, έστειλε τα ΜΑΤ και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, πράγμα που όμως δεν κατάφεραν να επιτύχουν παρά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο μπλοκ της ΛΑΕ.
Τα μέλη και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. και οι συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς, πραγματοποίησαν την διαμαρτυρία τους και αργότερα συνέχισαν την πορεία τους στους δρόμους του Πειραιά.

Η κινητοποίηση εξέφρασε την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ενάντια στην κυβέρνηση.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Τα «ιδιώνυμα» δεν θα περάσουν.

Το νέο ραντεβού κατά των πλειστηριασμών, θα είναι την επόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στα Ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφεία.

Κάποια στιγμή μέλη της ΛΑΕ- ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης- θέλησαν να προσεγγίσουν την εκκλησία, αλλά τους απώθησαν τα ΜΑΤ, με συνέπεια να υπάρξει ένταση για λίγα λεπτά».

Δείτε βίντεο

Αρέσει σε %d bloggers: