Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κλείσει το μακεδονικό!

Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό αναμένεται αυτή που ξεκινά. Πρόθεση του διεθνή παράγοντα που επαναφέρει το θέμα είναι να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας που δίνει η μπετοναρισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα  που στηρίζει την κυβέρνηση Τσιπρα πάση θυσία.

Το στίγμα της επιτάχυνσης των εξελίξεων είχε δώσει εδώ και μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως πλέον υπάρχει το «momentum», για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης σχετικά με το όνομα της γείτονος χώρας.

Έτσι το Μακδεονικο βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος και η πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ειναι να το ξεπετάξουν και βρεθεί μια ουσιαστική λύση στο θέμα της ονομασίας, που θα επιτρέπει στα Σκόπια να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς

Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος έχουν  κινηθεί από την Πέμπτη (04/01/2018) και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται, μέσα στις επόμενες ημέρες, να θέσει επί τάπητος στους διαπραγματευτές των δύο χωρών τρεις εναλλακτικές προτάσεις για τη νέα ονομασία των Σκοπίων.

Οι τρεις αυτές προτάσεις είναι οι εξής και εμπεριέχουν τον όρο Μακεδονία:

«Βόρεια Μακεδονία»
«Άνω Μακεδονία» και
«Nova Macedonia».


Αρέσει σε %d bloggers: