Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως η «Κεντρώα» Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Το ανακοίνωσε η ίδια – Ακολούθησε επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

Ολοκληρώθηκε το πολιτικό «φλερτ» που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στον προϋπολογισμό – Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνει σε 154 «Η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει» αναφέρει σε δήλωσή της με την οποία εξηγεί την απόφαση της

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καθώς το πολιτικό «φλερτ» που ξεκίνησε από την πλευρά της με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού και συνεχίστηκε σήμερα με την θετική της ψήφο στο πολυνομοσχέδιο εξελίχθηκε πριν λίγες ώρες σε σύμφωνο συμβίωσης με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, η ανεξάρτητη βουλευτής που εκλέχθηκε στην Β’ Πειραιά με την Ενωση Κεντρώων έστειλε επιστολή προς τον κ. Τσίπρα δηλώνοντας την πρόθεσή της να προσχωρήσει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ενημερώνει ότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη βουλευτής.

Πλέον η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνει σε 154.
Σε αποκλειστική της δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια.

Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε.

Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κυρία Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

Επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σε συνέχεια της δήλωσης της κυρίας Μεγαλοοικονόμου, ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι η βουλευτής της Β’ Πειραιά εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής.

Πρώτο Θέμα


2 pings

  1. […] Την απόφαση να προσχωρήσει στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πήρε ο βουλευτής Β’ Αθηνών εκλεγόμενος με την ένωση Κεντρωων, Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς. Είναι ο δεύτερος Βουλευτής του κόμματος  του κ Λεβέντη που πέρνα σε άλλη ΚΟ μετά την  Μεγαλοοικονομου που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ […]

  2. […] δια τυμπανοκρουσιών μεταγραφές της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Καρρά, σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΣΥ αντίστοιχα, […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: