Γκοτζι Μπερι στο Σαλόνι

Είδα ένα φίλο αγρότη τούτο το καλοκαίρι.   Νεαρός και δραστήριος  πείστηκε από τους απίθανους αρμόδοιους  ή πρωην Υπουργούς Γεωργίας και βάλθηκε να ψάχνει το ελ Ντοραντο της αγροτιάς στα Σουπερ φυτά ιπποφαές και γκότζι μπέρι.

Το Γκότζι μπέρι… Ακόμη και να μην το έχετε φάει, σίγουρα κάτι έχετε ακούσει γι’ αυτό και για την θαυματουργική του δράση στον οργανισμό μας.

Πρόκειται για ασιατικής καταγωγής, πολυετές δενδρύλλιο με γρήγορη ανάπτυξη. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και είναι περιζήτητο  λένε  για τις θεραπευτικές κι ευεργετικές του ιδιότητες. Όχι όμως στην Ελλάδα.

Ο φίλος μου είχε κάμποσα κιλά από αυτό το Σαλόνι καθώς δεν είχε βρεθεί αγοραστής.  Πράγματι σε καμιά λαϊκή  Μαναβικο ή Σούπερ μάρκετ δεν είδα να πουλάνε  γκοτζι ή ιπποφαές κι όμως όλοι μιλούν για αυτά τα  Σούπερ φυτά.

Κι όμως σε όλες τις λαϊκές  της χώρας μας βλέπεις ντομάτες, πατάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και αγγουράκι και λεμόνια εισαγωγής. Από την άλλη μεριά στέκονται  17 εκ  τουρίστες και  τρώνε εισαγόμενα…   και δεν νομίζω να υπήρξε καποιος από αυτούς που να ζήτησε φέτος Γκοτζι Μπερι.

και ένας φίλος μου είχε Γκοτζι Μπερι στο Σαλόνι του.


Αρέσει σε %d bloggers: