Η υποχώρηση και η κατάρρευση του ελληνικού τρόπου.

Η υποχώρηση και η κατάρρευση του ελληνικού  τρόπου  ήταν πάντα το  σημείο της προαναγγελίας της επερχόμενης  και επαναλαμβανόμενης οικονομικής κατάρρευσης.

΄Η  ανάταξη του  ελληνικού  τρόπου θα βρεθεί στο ξεκίνημα κάθε νέας προσπάθειας. Μα μόλις ορθοποδήσουμε  και περασει η βροχή ξεμυτίζουν πάντα οι ευρωπαϊστές, μιμητιστές, Νεοφιλελεύθεροι, φραγκολεβαντίνοι  Γερμανόφιλοι εκσυγχρονιστές, τραπεζίτες, τεχνοκράτες, και άλλοι παρα- σιτευόμενοι στο ευρώ μέσω της χώρας  μας.

Ο παρασιτισμός έγινε  στόχος τους! Αρχικά ατομικός μετά συλλογικός  ή κομματικός και  τελικα εθνικός. Σημερα στα ματια του μέσου Ευρωπαίου μοιάζει η χωρα μας  να παρασιτεί το ευρώ. Εξαρτηθήκαμε

Ο φόβος  της απεξαρτησης έγινε φόβος του έθνους. Ο φόβος της αποπαρασιτωσής  τους. Σήμερα οι ίδιοι καλοταϊσμένοι με τα χρήματα των Ευρωπαίων μας κανουν να νιώθουμε ντροπή  για τον ελληνικό τρόπο. Δεν έχουν εθνικό σχέδιο μην τυχών και φανεί η δυνατότητα των Ελλήνων να αντιδράσουν και να δουλέψουν για να γυρίσει ο ήλιος στο τοπο τους.

Για αυτό καθυστερει η ανάπτυξη Κι όσο δεν πιάνουμε τον ελληνικό τρόπο τόσο θα καθυστερει η ανάπτυξη.

Ο μέγας δάσκαλος του ελληνικού τρόπου Μάνος Χατζιδάκις, επτά μήνες πρίν απο το θάνατό του  θα πει στη φίλη του Λ. Μπέη (απο τις “Εικόνες”) via Άνεμος Αντίστασης

“Πιστεύω ότι θα ζήσουμε άλλη μια Τουρκοκρατία. Η ΕΟΚ είναι μια Τουρκοκρατία άλλης μορφής. Θα υπάρξουν βέβαια οι εξαιρέσεις, όπως πάντα υπήρξαν. Και τότε άνθρωποι δεν έφευγαν έξω; Αλλά ο λαός θα ζει όπως στην Τουρκοκρατία. Κατά βάθος χαίρομαι που δεν θα ζω για να τα βλέπω αυτά. Καλή σας τύχη.”

Αρέσει σε %d bloggers: