Εκατομμύρια Μεγαβάτ ανυπολόγιστης αξίας ρέουν γύρω μας!

ΜεγαβατΑρκετά  τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και φέτος στα νησιά και κανείς δεν σκέφτηκε τόσα χρόνια  να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά σε  νησιά που λούζονται από τον ήλιο και δέρνοται από το άνεμο. Δυστυχώς κανείς δεν το σκέφτηκε ούτε και τώρα.

Την ίδια στιγμή που

Εκατομμύρια Μεγαβάτ ανυπολόγιστης αξίας ρέουν γύρω μας!

Αντίθετα οι ρυθμίσεις των μνημονιακών για τα φωτοβολταϊκά διώχνουν από τη χώρα τις πολυεθνικές του κλάδου. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν και σε αυτόν τον  τομέα, ενώ εταιρείες που είχαν επενδύσει σημαντικά ποσά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Είμαστε στο τροπικό του καρκίνου, κι όμως, η πρώτη χώρα στην χρήση ΑΠΕ στην Ευρώπη είναι η Γερμανία που επιπλέον έχει αποφασίσει την απεξάρτηση της από την πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά και την αύξηση της χρήσης ΑΠΕ.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι με διδακτορικά στην μηχανολογία, στην Φυσική και στις ΑΠΕ.

Νέοι και δραστήριοι επιστήμονες που θα μπορούσαν -με την βοήθεια και τον σχεδιασμό του κράτους- να δραστηριοποιηθούν στην έρευνα γύρω από την αξιοποίηση περαιτέρω των ΑΠΕ (ήλιος άνεμος) παράγοντας ενέργεια, τεχνογνωσία,  ΑΕΠ και σύντομα εξαγώγιμη υψηλή τεχνολογία. Παράλληλα θα χάριζαν στην Ελλάδα ενεργειακή απεξάρτηση και αυτάρκεια.

Όμως η Ελλάδα έχει στραφεί -ξανά τις τελευταίες δεκαετίες- στην έρευνα του βυθού των θαλασσών της αναζητώντας υδρογονάνθρακες. Έχει καλέσει  για άλλη μια φορά πληρώνοντας χοντρά λεφτά γνώστες εταιρείες και ερευνητικά σκάφη. Για πολλοστή φορά τις τελευταίες δεκαετίες θα μας πουν ξανά τα ίδια και τα ίδια  με άλλα λόγια.

Ξέρουμε και έχουμε ακούσει για το Κατάκολο, το Ιόνιο και τα νότια της Κρήτης…  Μικροί ήμασταν όταν ακούσαμε πρώτη φορά για πετρέλαιο σε αυτά τα μέρη. Κι από τότε πληρώσαμε πολλές φόρες τα ίδια σκάφη να ξαναψάξουν εκεί…

Τακτικά καλλιεργείται η προσδοκία μετατροπής της χώρας μας σε πετρέλαιο – παραγωγό σαν το Κατάρ. Σε ένα λαϊκιστικό κρεσέντο υπάρχουν  ήδη εξαγγελίες για το τι θα κάνουμε τα λεφτά, αν βρούμε και πουλήσουμε το ορυκτό μας πλούτο. Ίσως ο στόχος ορισμένων να είναι η  πώληση του ορυκτού μας πλούτου μπιτ παρα. Ίσως πάλι κάποιοι να γνωρίζουν η έρευνα που κρατεί χρόνια και επαναλαμβάνεται τακτικά παράγοντας τα ίδια γνωστά αποτελέσματα είναι μια…  πολύ καλή δουλεία πρώτα από όλα.

Ίσως πάλι κάποιοι άλλοι να επιχειρούν να κοιμίσουν πάλι τον λαό μας στρέφοντας τον στον με το βυθό των θαλασσών αντί να  του δείξουν την τζάμπα ενέργεια που ρέει πάνω σε αυτές.
Ποιος θα ήθελε την Ελλάδα ικανή να συλλάβει αυτά τα  Τρισσεκατομμύρια μεγαβάτ που ρέουν πάνω κάτω στο Αιγαίο,  στα βουνά και στο Ιόνιο ή πέφτουν από τον ήλιο πάνω στις πέτρες μας  και στα ξερολιθιά.

Τρισεκατομμύρια Μεγαβάτ ανυπολόγιστης αξίας ρέουν γύρω μας.

Αν ευαισθητοποιηθούμε και τα νιώσουμε, αν μπούμε στο πειρασμό να τα συλλάβουμε θα δούμε ότι έρχονται κι άλλα από παντού. Θα δούμε ότι δεν τελειώνουν πότε και ότι είναι δωρεάν. Ότι είναι το δώρο του θεού στην Ελλάδα και ότι κάποιοι  ίσως δεν θα ήθελαν και δεν θέλουν ως τώρα να τα  δούμε.  Διότι στο πετρέλαιο είναι  πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα

Μια ματιά από ψηλά σε όλους τους ερευνητές του ορυκτού πλούτου και το χρεοκοπημένο λαό μας που ανεμοδέρνονται στα πέλαγα και να καίγονται από τον ήλιο είναι κατατοπιστική.

Τους βλέπουμε  να κάνουν έρευνες για ενέργεια στους βυθούς, όταν εκατομμύρια Μεγαβάτ ανυπολόγιστης αξίας ρέουν γύρω τους σε μια στιγμή που χρεοκοπούμε χωρίς να μπορούμε να παράγουμε πλούτο. Χωρίς να μπορούμε να ειδικευθούμε σε κάποιο τομέα τις οικονομίας. Κι όμως είμαστε προικισμένοι και γύρω μας υπάρχει τζάμπα απεριόριστη πρωτη ύλη του Νο 1 τομέα της οικονομίας του μέλλοντος…

Το μόνο που θα σκεφτεί όποιος μας βλέπει  από εκεί πάνω είναι ότι βρίσκεται σε κίνηση η θεωρία της εξέλιξης των λαών και μας αφανίζει μεσώ της τρόικας  της άγνοιας και  τις συνολικής ανοησίας…

Ποιος θέλει την Ελλάδα αυτάρκη σε ενέργεια να εξάγει την περισσευούμενη στις γειτονικές χώρες; Ποιος αντέχει τόση πολύ δύναμη για την Ελλάδα; Ποιος έχει το όραμα ή μπορεί να φανταστεί ένα παγκόσμιο κέντρο ΑΠΕ;  Ποιος μπορεί να σχεδιάσει κάτι τόσο απλό  που όμως είναι εθνικό σχέδιο…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: