Τα αποτελέσματα του #eudebateGR και η συνεισφορά μας στο διάλογο για την ΕΕ

ΕΕ AthinasΕΕ AthinasΓράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου από τους eurosceptics.GR

Είναι γνωστό από παλαιότερη ενημέρωση ότι ανταποκρίθηκα σε  πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα να είμαι ένας από τους βασικούς ομιλητές στο πρώτο Twitter Café με τίτλο «Ευρωπαϊκή προοπτική ή ευρωπαϊκή…ανατροπή!» Το event  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου μέσω του  hashtag #eudebatesGR στο Twitter.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα συμπεράσματα της εκδήλωσης τα οποία παραθέτουμε μαζί με τα σημαντικότερες παρεμβάσεις μας σε εκείνη  την εκδήλωση Τα δικά μας τιτιβίσματα που συζητήθηκαν15

7432

14 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 22 Φεβρουαρίου 2014 at 16:45

  Έχω αρχίσει να καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δε μπορεί πλέον να υπάρξει ούτε ευρωσκεπτικισμός, ούτε φιλοευρωπαϊσμός, όσο η Ευρώπη έχει παγιδευτεί σ’ αυτήν την ιστορικών διαστάσεων παγίδα που λέγεται ευρώ. Κι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες της ευωζώνης. Η Ευρώπη αδυνατεί να πάει μπροστά, αδυνατεί και να γυρίσει πίσω. Αδυνατεί ακόμα και να συζητήσει ουσιαστικά πάνω και στις δύο εκδοχές. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραμένει ακίνητη μέσα σ’ αυτήν την παγίδα, περιμένοντας με διακαή προσμονή οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί έξω από αυτή και το οποίο ίσως και να μπορούσε να την οφελήσει.

  • Ισόνομος πολίτης on 22 Φεβρουαρίου 2014 at 19:16

  Όταν αναλογίζομαι τον πακτωλό των εισροών σε ECU (και αργότερα σε €) από τον Ιανουάριο του 1980 μέχρι σήμερα υπό μορφή επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων πακέτων στήριξης και άλλων οικονομικών ενισχύσεων, θεωρώ κάθε ευρωσκεπτικισμό ή αντιευρωπαϊσμό, εθνική αγνωμοσύνη, αφέλεια και παραλογισμό.
  Αναλογίζομαι και σκέφτομαι, τι θα ήτανε και πως είναι σήμερα η Πατρίδα μου σε υποδομές, οικονομικό επίπεδο, πολιτισμό και προηγμένους θεσμούς.
  Σκέφτομαι και ενθυμούμαι τις αγωνίες και τις θυσίες του Ελληνικού Λαού και της τότε κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, για να σταθεί όρθια και σεβαστή η δραχμή μας. Ναι ήτανε μια τιτάνια προσπάθεια τότε ενάντια στους αιμοβόρους και αιμοσταγείς κερδοσκόπους την περίοδο της απελευθέρωσης της (αρχές του 1994)
  Θεωρώ πως κάθε εναντίωση στο κοινό μας νόμισμα το €, όχι απλά είναι ασχετοσύνη και επιπολαιότητα, αλλά «ακούσα» αντεθνική και αντιλαϊκή σκέψη (κατά την ταπεινή μου και ειλικρινή άποψη πάντα).
  Ο κάθε ένας που επιχειρηματολογεί αντίθετα εδώ μέσα δεν μου είναι αντιπαθής ή αντίδικός.
  Ίσα –ίσα ωφέλιμος και αγαπητό, διότι μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσω και να υποστηρίξω τα όσα ανέγραψα και υποστήριξα πιο πάνω..

   • RYaN on 22 Φεβρουαρίου 2014 at 20:19

   Όλα αυτά τα καλά που λες έγιναν λόγω της ΕΟΚ και αργότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το ευρώ σχεδιάστηκε ως μέρος της ΕΕ, θεωρώντας ότι όταν θα τεθεί σε κυκλοφορία θα έχει ήδη επιτευχθεί η πολιτική ένωση. Ήταν έγκλημα να προχωρήσουν στη νομισματική ένωση, όταν κατέρρευσε το σχέδιο της πολιτικής ένωσης. Η καταστροφή έγινε το 2001 στη Νίκαια και η ευθύνη της Γερμανίας ήταν τεράστια. Έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τις χώρες του δυτικοευρωπαϊκού νότου που είχε από χρόνια βάλει η Γαλλία στην ΕΟΚ, με τις ανατολικές που σχεδίαζε να εντάξει το 2003 η ίδια, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητη οποιαδήποτε πολιτική ένωση με αυτές τις χώρες. Η Γερμανία μετά την ολοκλήρωση της ένωσης Δυτικής-Ανατολικής έγινε αγνώριστη, δικαιώνοντας όλους τους παλιούς που έλεγαν από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ότι όταν ενωθεί ξανά η Γερμανία θα πρέπει να αρχίσετε και πάλι να φοβάστε.

    • Ισόνομος πολίτης on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 12:09

    Δηλαδή RYaN για να καταλαβαινόμαστε:
    Είσαι φιλοευρωαϊστής όσον αφορά την Ε.Ε και ευρωσκεπτικιστής ή αντιευρωπαϊστής σε ότι σχετίζεται με την ΟΝΕ..
    Κάτι δηλαδή σαν την Μ. Βρετανία..
    Εκείνοι δεν εντάχτηκαν λέει στο €, γιατί ήθελαν εσαεί να βλέπουν στα χαρτονομίσματά τους την προτομή της βασίλισσας …
    Σε κάθε περίπτωση, της καθιέρωση του € προηγήθηκαν τα κριτήρια της ένταξης προσαρμογής στην ΟΝΕ, η ίδρυση της ΕΚΤ και η αυστηρότατη αποδοχή του Συμφώνου Σταθερότητας από όλα τα κράτη μέλη (με την Ελλάδα να καθυστερεί για δύο χρόνια τότε αν θυμάσαι).
    Σήμερα λοιπόν η Γερμανία τι διαμηνύει και τι απαιτεί από τα 18 κράτη μέλη της ΟΝΕ?
    Πιστή και αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και εφαρμογή στο Σύμφωνο Σταθερότητας.
    Εμείς και οι Κύπριοι σαν «ρεμπέτ ασκέρ» χώρες, βουλιάξαμε ως είναι φυσικό «ιδίαις ημών χερσί».
    Και μας φταίνε μετά, οι «άλλοι» και «ετούτοι» και «εκείνοι» και…… δεν κατάλαβα τελικά δηλαδή….ποιοι και γιατί..

     • RYaN on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 14:53

     Σωστά μεν, αλλά όχι σαν τη Βρετανία. Πιο πολύ σαν τη Σουηδία.
     Και όσον αφορά στην τήρηση του συμφώνου σταθερότητας από τους υπόλοιπους, η Γερμανία ήταν η πρώτη διδάσκουσα στις παραβιάσεις και ίσως γι’ αυτό έγινε ότι έγινε και από τους υπόλοιπους. Στη δεκαετία του ’90 για την ενσωμάτωση της Ανατολικής και στη δεκαετία του 2000 για να γίνει καλά ο μεγάλος άρρωστος γέρος της Ευρώπης, που υπέφερε αρχικά από ύφεση και μετά από αποπληθωρισμό.
     Σου ξαναθυμίζω το video εδώ,
     Αξίζει να το προσέξεις!

      • Ισόνομος πολίτης on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 15:35

      Το έχω ξαναδεί..
      Συμφωνώ για τις αναφορές σου για την δεκαετία του 90 και το 2000.
      Μόνο που τότε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε έδειξαν αλληλεγγύη…
      Σε αυτό η Γερμανία στην περίπτωση της Ελλάδας το 2010 φάνηκε να είναι μεγάλο φάουλ…..

   • pap-net on 22 Φεβρουαρίου 2014 at 20:42
    Author

   Στο απολογισμό σου Ανέστη συμπληρώνω πως:

   Η δίκη σου γενιά έκανε το κύκλο της, και έφτασε στο ταμείο. Οφείλεται να αποσυρθείτε.
   Η γενιά σου ψήφισε Καραμανλή και Παπανδρέου (ακόμη και του γιους και τους εγγονούς τους). Ώσπου οι επιλογές σας χρεοκόπησαν την χώρα.

   Μπήκατε στην πολιτική θεονήστικοι και Yπερκαταναλωσατε τα πάντα. Φάγατε το καταπέτασμα και τις δουλειές μας μαζί με τις δουλειές των παιδιών μας και των εγγονών μας. Ώσπου τέλειωσαν τα λεφτά και φάγατε ακόμη 270δις.

   Κανένα από τα λαμογια που γνωρίζουμε η συλλαμβάνεται σήμερα δεν είναι 30-40αρης. Όλα είναι δίκη σου ΕΣΣΟ.

   Σνομπάρατε κάθε τι ελληνικό ώσπου αυτό χάθηκε.
   Ολιγωρήσατε κάθε φορά που χάναμε κάτι στην υπό διαμόρφωση Ευρώπη.
   Στρέψατε τα μάτια μπροστά σε κάθε ήττα και τα στρέψατε προς τις εισροές σε ECU (και αργότερα σε €) με τα οποία από τον Ιανουάριο του 1980 ξεκίνησαν να σας δωροδοκούν Ώσπου από ήττα σε ήττα χρεοκοπήσαμε Ανέστη.

   Επιλέξατε να εκσυγχρονιστήκατε χωρίς να ξέρετε καν τι σημαίνει αυτό. Δεν ξέρατε τι κρατάτε και τι αφήνετε. Δεν ξέρετε καν τι είναι ελληνικό και τι σημαίνει ο όρος. Αποδεχτήκαμε ελληνικό ότι οι ξένοι θεώρησαν ως τέτοιο (σουβλάκια τσολιάδες Τζατζίκι Μουσακά Ζορμπάς)

   Στο εσωτερικό μιμηθήκατε ότι σας γυάλισε στο μάτι. Τα σπίτια σας η αρχιτεκτονική και οι οικισμοί τους είναι μνημεία αμορφωσιάς και πολιτισμικής τσαπατσουλιάς.
   Μίγματα από διάφορες δυτικές κουλτούρας με βαλκανική (αλβανική) δομή και τουρκική χρηστικότητα.

   Πόλεις και χωριά σαν πολιτισμικός αχταρμάς όπου το Μάρμαρο από την Παρο, πασαλείβεται με βαφή βενετσιάνικη και παντρεύεται με το πηλιορείτικο παντζούρι. Όλος αυτός ο νεοπλουτισμός περιστοιχίζεται από πέτρες Μετσόβου σε αυλή οχυρωμένη με τσιμεντόλιθο ασβεστωμένο. Όπου δεν υπάρχει αυτό υπάρχει πολυκατοικία.

   Αυτό το σπίτι και έχει μέσα λευκές συσκευές Siemens, απέξω ένα Καγιέν είναι ενεργοβόρο, σπάταλο, καεί εισαγόμενο πετρέλαιο και είναι τοποθετημένο σε ένα καταπατημένο δασός μέσα σε ένα ρέμα. Αν πλησιασουμ ακούμε Ρολινγκ Στοουνς η την Καραγκούνα ανάλογα την ωρα .

   Αυτοί είστε ανέστη! Ένας πολιτισμικούς Αχτραμας γεμάτος άγχος γιατί δεν ειστε τίποτα. Προσπαθείτε να γίνεται Ευρωπαίοι (Δανία Σουηδία Ιρλανδία και οποίο μοντέλο γυαλίσει στο ξεμωραμένο που συνήθως ψηφίζεται) γιατί δεν ειστε τίποτα.

   Καταντήσατε μανταμ Σουσουδες και Υβρίδια πολιτών μιας αποτυχημένης χώρας που εισάγει ελαιόλαδο από την Γερμανία και ψάρια από την Σενεγάλη ενω απαντά στην οικονομική κρίσης με την Χρυση Αυγη στο 8-10%.

   Ειστε ένα νοηματικό Μπάχαλο.

   Οι πιο μορφωμένοι από εσάς δεν επιδεικνύουν την Ελληνική τους παιδεία και μόρφωση άλλα την αλλότρια και με αυτή -ως προσόν- τους ψηφίζεται ως καλύτερους από όλους τους Έλληνες και ως πρώτους μεταξύ μας.

   Και εσεις οι χαμηλότερης μόρφωσης με μανία φτιασιδώνεστε για να κρυφτείτε μέσα στους Ευρωπαίους μην τύχει και σαν δουν ως Έλληνες, μην τύχει και δουν το παραμικρό πάνω σας που θα θυμίζει Ελλάδα γιατί αυτό θα ήταν αμορφωσιά στα αλήθεια. Αλλά αυτό ισχύει μόνο εκτός των συνορων

   Εντός των συνόρων όλοι είστε γνώστες των πάντων Ελληναράδες αρχαιολάτρες και προγονόπληκτοι. Δεν χάνεται την ευκαιρία -αν βρείτε κάνα τουρίστα- να του μιλήσετε για τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα και την αρχαία Αθήνα. Να αναφερθείτε στην ελληνική ρίζα όλων των πραγμάτων αλλά και να τον μυήσετε στα μυστικά της συνωμοσιολογίας .

   Το 30% από εσάς πιστεύει ότι σαν ψεκάζουν και ένα 10% δεν είναι σίγουρο…

   Μας οδηγήσατε στην σφαίρα επηρροης της Γερμανίας που αποκαλείται ενωμένη Ευρώπη. Μας πήγατε εκεί με λάθος όρους και για λάθος λόγους και όταν είπαμε να φύγουμε μας τρομάξατε για να παίρνετε την σύνταξη τα φάρμακα σας σας σε ευρώ και να εχετε την θέρμανση σας.
   Ακόμη και σήμερα εσείς χαντακώνεται την χωρα μας 2.000.000 συνταξιούχοι παιρνουν 5.000.000 συντάξεις ενώ η ανεργία είναι στο 30%

   Είστε τα βαμπίρ του έθνους.

   Παρόλο που σας τον ζητούν όλοι -και τα παιδιά σας ακόμη- εσείς δεν μπορείτε μα αποσυρθείτε ήσυχα να αφήσετε την χώρα να κινηθεί μπροστά.

   Γέρος 77 ετών δεν μπορεί να μην ψηφίσει Σαμαρά γιατί οι κομουνιστές -μας λεει – του πήραν τον αδελφό το 1945.

   Θεία 65 χρονών με 400 ευρώ σύνταξη και δυο παιδιά άνεργα αλλά δεν μπορεί να μην ψηφίσει ΠΑΣΟΚ όσο κι αν την παρακαλάνε τα παιδιά της.

   Η δίκη σου γενιά έκανε το κύκλο της, και έφτασε στο ταμείο. Οφείλεται να αποσυρθείτε.

  • pap-net on 22 Φεβρουαρίου 2014 at 22:16
   Author

  Καταλήγοντας ανέστη νομίζω πως δεν μπορείς να λες τον ευρωσκεπτικισμό ή αντιευρωπαϊσμό, εθνική αγνωμοσύνη, αφέλεια και παραλογισμό, ούτε την εναντίωση μας στο ευρώ “ακούσια” αντεθνική και αντιλαϊκή σκέψη.

  Ότι είδους σκέψη παράγεται εδώ σε αυτή την χώρα παράγεται υπέρ αυτής. Το ιδιο συμβαίνει με τον ευρωσκεπτικισμο ο οποίος έρχεται για να ανεβάσει τα οφέλη της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ που είναι υπό διαμόρφωση από τρίμηνο σε τρίμηνο.

  Η καλύτερη διαπραγμάτευση Ανέστη αρχίζει από το «ΟΧΙ…»
  Δεν αρχίζει τίποτα από το «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…»

   • Ισόνομος πολίτης on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 12:04

   Θα προσπαθήσω να καταλάβω την ευρωσκεπτικιστική…. σου φιλοσοφία κατ αρχή Γιάννη και «εν ευθέτω χρόνω», θα σου δώσω τις δικές μου παρακμιακές (ίσως)…. απαντήσεις.
   Εμποδίζει βλέπεις και αυτό το «χάσμα γενεών» και νοοτροπίας που μας χωρίζει, αλλά τι να κάνουμε…..?
   Πίστεψέ με θα το «παλέψω»…σκληρά.

    • pap-net on 26 Φεβρουαρίου 2014 at 22:10
     Author

  • Αστρεχας on 22 Φεβρουαρίου 2014 at 23:56

  Οσο η ε.ε δεν εχει συνορα και δεν ειναι οριοθετημενη με βαση αυτα…οχι μονο ως γεωγραφικη υποσταση αλλα πολυ περισσοτερο ως οικονομικη απλα δεν υπαρχει.

  Οσο θα αυξανοντε τα μελη της και τα μελη της ευρωζωνης η Ευρωπη δεν υπαρχει.
  Υπαρχει ο δυναμικοτερος των μελων αλλα η Ευρωπη θα ειναι το ζητουμενο.
  Μεσα απο την ανασφαλεια των μελων της λογο μη υπαρξης μικρων μαντριων σε παγκοσμιο περιβαλλον θα συνεχισει να υπαρχει χωρις να υπαρχει ωσπου καποια στιγμη ενα παγκοσμιο γεγονος την συσπειρωσει η την αποσυσπειρωσει…

  • pap-net on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 00:26
   Author

  Υπάρχει και παράγει αποτελέσματα και μέχρι να διαλυθεί η ν ενωθεί οριστικά δεν αρκεί να κρατησουμε αμυντικά την ταυτότητα μας αλλά πρέπει να πάρουμε ότι μπορουμε…

   • Αστρεχας on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 00:44

   τα αποτελεσματα τα παραγει ο δυναμικοτερος και οχι η ευρωπη που δεν υπαρχει και το ζητουμενο δεν ειναι να παρουμε οτι μπορουμε..αλλα να παρουμε οσα χρειαζομαστε για να μπορουμε να παραγουμε ωστε η δυναμικη μας να συνεχισει να υπαρχει σε βαθος χρονου και σε εναν κοσμο χωρις μαντρια…αρα εκ των πραγματων η ταυτοτητα μας δεν μπορει να κρατηθει(αυτη ηταν συνυφασμενη με το μαντρι)…μπορει ομως να κρατηθουν …τι?

  • RYaN on 23 Φεβρουαρίου 2014 at 00:52

  Η Ισλανδία απορρίπτει οριστικά την ένταξή της στην ΕΕ
  Θα ανακοινωθεί επισήμως μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: