Οι 5 δεσμεύσεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

B80718A8986C08A452BD8CF9F418E40FΠέντε δεσμεύσεις διατύπωσε από την Κομοτηνή το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας.

Μίλησε μεταξύ των άλλων για:

διασφάλιση τροφής, ρεύματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, παιδείας, προστασίας και των στοιχειωδών ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιώματων.

αποπληρωμή του χρέους προς τον λαό και εν συνεχεία προς τους πιστωτές. «Θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος. Το οποίο δε θα αγνοήσουμε. Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Εμείς προτείνουμε και θα διαπραγματευτούμε τη μόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το χρέος: ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του,  όπως το 1953 για τη Γερμανία».

Τερματισμό της φοροεπιδρομής στους αδύνατους. «Θα ξετρυπώσουμε τους έχοντες και κατέχοντες, σε όποια λίστα κι αν κρύβονται, για να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν», είπε.

Αλλαγή εκ βάθρων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης. Εμβάθυνση της δημοκρατίας και παραχώρησης προτεραιότητας στη θεσμική προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Απόδωση ευθυνών σε όσους «εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού», λέγοντας ότι «θα πληρώσουν» και ότι «όπως στην αρχαία τραγωδία μετά την ύβρη θα έλθει η Νέμεσις». Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικά, συντεταγμένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών».

via tovima.gr

1 Σχόλιο

    • PASO on 15 Μαρτίου 2014 at 18:47

    Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: