Απειλούν οι Γερμανοί να διαλύσουν την ΕΕ πετώντας μας έξω;

Σενάρια ελεγχόμενης διάλυσης

Όποτε η Ευρώπη αντιδρά προς τη Γερμανία, η Γερμανία απειλεί τους υπόλοιπους ότι θα το διαλύσει διώχνοντας την Ελλάδα. Μας έχουν κάνει την χώρα βόμβα του ευρώ, με τον πυροκροτητή τοποθετημένο στο Βερολίνο.

Τι απαντάει το υπουργείο Οικονομικών στις δηλώσεις Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Αμηχανία και εκνευρισμό προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι νέες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σε μια ακόμα άκομψη ή μάλλον ωμή παρέμβαση του, έθεσε ούτε λίγο ούτε πολύ θέμα παραμονής στην Ευρωζώνη εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέσω του Προγράμματος και των μνημονίων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η τοποθέτηση Σοιμπλε δεν είναι άσχετη με τα όσα συμβαινουν στην ΕΕ καθώς μετά τις ευρωεκλογές αυξήθηκε  κατακόρυφα η πιθανότητα διάλυσης της.
Μετά από διαβουλεύσεις ωρών μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε τελικά να εκδοθεί ανακοίνωση, παρά το ότι υπήρξε κατ’ αρχήν η σκέψη να μην δοθεί απάντηση στον Β. Σόιμπλε, με βάση την οποία επισημαίνεται αφενός ότι το θέμα της παραμονής στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά αφετέρου ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες χωρίς νέο δάνειο, όπως επιμένει το Βερολίνο.

Πέρα από τη δυσφορία που προκάλεσαν αυτές καθ’ αυτές οι δηλώσεις Σόιμπλε, είναι διάχυτη η αίσθηση στο οικονομικό επιτελείο και στη κυβέρνηση ότι η νέα παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν είναι άσχετη από τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό για αλλαγή πλεύσης στη φορολογική πολιτική.
Αλλωστε και το ΔΝΤ και η Κομισιόν στις Εκθέσεις Αξιολόγησης τους, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού βλέπει παντού φαντάσματα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».

Πληροφορίες από iefimerida.gr


1 Σχόλιο

1 ping

    • varanus komodoensis on 2 Ιουνίου 2014 at 03:59

    το καροτο επρεπε να ειχες βαλει στη φωτο παπατζοναρα

  1. […] του ελληνικού λαού». Πληροφορίες από iefimerida.gr Από papaioannou-giannis #ssba img { padding: 10px; border: 0; } If you enjoyed this article, please consider […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: