Reuters: Aκόμα και μέσα στην εβδομάδα ο ανασχηματισμός Σήριαλ ο Στουρνάρας

Reuters: Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters πως σε περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Ειδικότερα, τέσσερις κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Σαμαράς συζητά κατά πόσον θα κρατήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ένας από τους αξιωματούχους υποστήριξε πως έχει ληφθεί απόφαση να αποχωρήσει, αλλά οι υπόλοιποι τρεις τόνισαν πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters ο κ. Στουρνάρας είναι πρόθυμος να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών μετά την διπλή επιτυχία της επιστροφής στις αγορές και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μολονότι θεωρείται ο πιο κατάλληλος για να ηγηθεί των κρίσιμων συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως σημείωσαν δύο αξιωματούχοι.

Σε περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου.

 πληροφορίες: euro2day.gr


2 Σχόλια

  • talos4fight on 3 Ιουνίου 2014 at 00:34

  Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων πρέπει να πάρει
  πρώτα την έγκριση του ηγεμονικού ζεύγους της Γερμανίας γιά να
  ανακυκλώσει τους υπουργούς-μπούληδες, ώστε να ρίξει στάχτη
  στα μάτια του κόσμου, να τραινάρει τον χρόνο αποφεύγοντας το
  φλέγον ζήτημα των εθνικών εκλογών γιατί θα καταποντισθεί και τι
  θα γίνουν τότε όλοι οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί γόνοι; Καρφί δεν τους καίγεται γιά τον ελληνικό λαό και γιά την χώρα. Το παραδάκι να τσεπώνουν, να σαχλαμαρίζουν στα σαλόνια των ποικίλων μαφιόζων( τάχα μου επιχειρηματίες), να ξεπουλάνε την δημόσια γή λες και είναι τσιφλίκι τους και να απαγγέλουν κάθε τρείς και λίγο ένα δεκάρικο λόγο περί σωτηρίας, περί ενίσχυσης των αδυνάτων και λοιπές αρλούμπες.

  • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 02:16

  Αν το πρωτογενές πλεόνασμα (που δεν απαιτείτο για το 2013) δεν αποδειχθεί, τελικά, επιχείρημα για το κούρεμα του χρέους, τότε μεταφράζεται σε επιπλέον στράγγισμα της οικονομίας μόνο και μόνο για τις προεκλογικές εντυπώσεις των ευρωεκλογών.

  Στα δε επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που θα πρέπει να έχει γενικό πλεόνασμα (όχι μόνο πρωτογενές) για να μειώσει το χρέος της, κι αυτό όχι με αύξηση του ΑΕΠ που φιλοδοξούν να το κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά πληρώνοντας και κεφάλαιο δανεισμού. Καμία άλλη χώρα της ΕΕ, με πιθανή μόνο εξαίρεση την ίδια τη Γερμανία αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης, δε θα έχει τέτοια υποχρέωση. Φυσικά, κάτι τέτοιο με τους ελάχιστους ρυθμούς ανάπτυξης που παρέχει στην ελληνική οικονομία το ακριβό ευρώ, θα αποδειχθεί κοινωνικά και οικονομικά ως σαρωτική καταστροφή.

  Εντέλει, αν δεν τροποποιηθεί σημαντικά το πρόγραμμα Παπαδήμου, ώστε να απαιτεί μηδενικά πρωτογενή ελλείμματα και από εκεί και πάνω ότι δώσει η ανάπτυξη, είναι σίγουρο ότι η ελληνική κοινωνία είτε θα σκάσει, είτε θα βιώσει καρτερικά την πλήρη καταστροφή της.
  Αυτά είναι τα θέματα που θα πρέπει να τεθούν διεξοδικά και αποδεικτικά στην Ευρώπη, από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Οτιδήποτε άλλο, πέραν των παραπάνω ή/και του πραγματικού κουρέματος του χρέους, είναι απλή αλληλοκοροϊδία.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: