Βουλευτές των ΑΝΕΛ προδίδουν το αντιμνημόνιο

Φυλλορροούν οι ΑΝΕΛ - Αποχώρησε και η Μίκα Ιατρίδη - Μένουν με 13 βουλευτέςΑποχώρησε και η Μίκα Ιατρίδη – Μένουν με 13 βουλευτές οι ΑΝΕΛ

Δυο βουλευτές μέσα σε λίγες ημέρες μετρούν λιγότερους οι ΑΝΕΛ. Πρώτος αποχώρησε ο Βασίλης Καπερνάρος, και σήμερα ακολούθησε η βουλευτής Δωδεκαννήσου Μίκα Ιατρίδη.

Η κα Ιατρίδη με επιστολή της στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Έλενα Κουντουρά, γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα. Όπως μεταδίδει επίσης η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, η κυρία Ιατρίδη ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και γι αυτο συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2012 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούσαν 20 βουλευτές και σήμερα έχουν μείνει με 13. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος μιλά ανοιχτά για σχέδιο διάλυσης του κόμματος το οποίος εκπορεύεται από την Συγγρού. Αυτό αναμένεται να πει και αύριο στην Κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η κα Ιατρίδη είναι από τους πολλούς δυσαρεστημένους με τις κινήσεις Καμμένου ενώ το κακό εκλογικό αποτέλεσμα και η διαχείρισή του την οδήγησαν στην έξοδο. Αυτό που αναρωτιούνται πολλοί είναι τι θα κάνει στην συνέχεια. Θα μείνει ανεξάρτητη όπως ο Βασίλης Καπερνάρος, ή θα επιστρέψει στη ΝΔ από όπου ξεκίνησε την καριέρα της από τα φοιτητικά της χρόνια; Πάντως το φλέρτ επανασύνδεσης με τη ΝΔ είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό λένε οι πληροφορίες και μάλιστα η κα Ιατρίδη λέγεται ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Την πρόταση μάλιστα την είχε σκεφτεί για αρκετές ημέρες και τελικά απάντησε αρνητικά.

Η εφημερίδα Δημοκρατική δημοσιεύει φωτογραφία από τις 29 Μαΐου, όταν η Μίκα Ιατρίδη είχε εμφανιστεί δημόσια δίπλα στον κ. Καμμένο και τον Τέρενς Κουίκ στην Κάρπαθο.

 Ποιά είναι η Τσαμπίκα Ιατρίδη

Η Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη γεννήθηκε στη Ρόδο, και γονείς της είναι ο Γιάννης Ιατρίδης, δήμαρχος Καλλιθέας Δωδεκανήσου και η Παρασκευή Ιατρίδη. Στα φοιτητικά της χρόνια η Τσαμπίκα Ιατρίδη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην παράταξη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.
Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 η Νέα Δημοκρατία την επέλεξε για το ψηφοδέλτιο της στα Δωδεκάνησα και κατετάγη τέταρτη. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές του 2009 και είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή τη θέση στο νομό. Μετά από πρόταση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εκλέχθηκε από το σώμα γραμματέας του Προεδρείου στην Βουλή για την κοινοβουλευτική περίοδο 2009 – 2013.

Το 2012, μετά την απόφαση της να μην ψηφίσει την δεύτερη δανειακή σύμβαση, διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία, ενώ λίγο αργότερα εντάχτηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου 2012, εκλέχτηκε για δεύτερη φορά με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


18 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 3 Ιουνίου 2014 at 19:59

  Κίνημα και αυτό… ε..ε…ε..ε….?
  Μόνη ιδεολογική και πολιτική του παρέμβαση:
  “Αντιμνημόνιο”…… και μόνο…..”αντιμνημόνιο” …..
  Ο Καμμένος……o “κομμένο” και “ραμμένος” μνηστήρας και αυτός (στο πίσω του μυαλού του)…για τα “οφίτσια” και τις “κορυφές” της Ν.Δ.
  Δεν τούκατσε όμως, γιατι ο άλλος ήτανε πιο μάγκας και συν τοις άλλοις, πολιτικά “μπαρουτοκαπνισμός ” από την θητεία του και τις αγωνίες της πολιτικής του επιβίωσης στην ‘ΠΟΛ ΑΝ”
  Τώρα ήρθε ο καιρός ο κυρ – Πανος, να αρχίζει να μαζεύει τα “μπόσικα” που σε λίγο καιρό δεν θα μαζεύονται κι όλας.
  Ευτυχώς για τον Δημαρά τον “αρματωμένο” που στοιχειοθέτησε συνταξιοδοτικό δικαίωμα….
  Πάει….. η ιδεολογία και ο ευρωσκεπτικισμός σύννεφο και εκεί…..
  Και μη νομίζετε….ότι είσαστε μόνοι και έρημοι μερικοί “οι”… εδώ…
  Αλλά…..”πολιτική πελατεία” δεν υπάρχει, γιατι ο μέσος πολίτης αρχίζει να καταλαβαίνει ευτυχώς πλέον το “τι” και “πως”….του ξημερώνει…
  Και κάτι ακόμη:
  ο Καμμένος κελεύει έξω οι τοκογλύφοι της Ε.Ε
  Δηλαδή τι?
  τοκογλύφοι τα κράτη μέλη της Ε.Ε που μας δάνεισαν με 340 δις € και με το χαμηλότερο επιτόκιο ever (κάτω του 4%) για να μην σβήσουμε από το χάρτη?
  Σύνεσηηηηηηηηηηηηηηη

  • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 21:05

  Μίκα: «Δεν επιστρέφω στη ΝΔ. Με διέγραψαν γιατί δεν μπορούσα να υπογράψω τα μνημόνια. Πως θα γυρίσω τώρα πίσω; Έχω και μια αξιοπρέπεια».
  link

   • Ισόνομος πολίτης on 3 Ιουνίου 2014 at 21:49

   Δύο απλά ερωτήματα της «αγοράς» και της καθημερηνότητας που απαιτούν καθαρές απαντήσεις:
   • Όταν σου δανείζουνε χρήματα στην τράπεζα, δεν υπογράφεις κάποια χαρτιά ότι τα παίρνεις για να κάνεις τη δουλιά σου με την υποχρέωση να τα επιστρέψεις στην προθεσμία λήξης τους?
   • Όταν τα έχεις κάνει μπάχαλο και δεν ήξερες, ούτε ξέρεις που πηγαίνουν αυτά που δανείζεσαι, δεν πρέπει να διασφαλίσεις αυτόν που σε δανείζει (διευκολύνει), ότι θα διορθώσεις τα κακώς κείμενα και θα ανακτήσεις τις οικονομικές σου δυνατότητες για να επιστρέψεις τα δανεικά στη λήξη τους όπως έχεις αναλάβει την υποχρέωση?

    • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 22:13

    Το παραπάνω σχόλιο είναι link που μεταφέρει τη σχετική είδηση.

     • Ισόνομος πολίτης on 3 Ιουνίου 2014 at 22:23

     Κατάλαβα και το διάβασα το link.
     Mε το δεύτερο σχόλιο μου απλά ήθελα να συμπληρώσω μερικά πράγματα που αναφέρονται και σχετίζονται με το “πρώτο”.
     Εσύ RYaN γνωρίζεις αρκετά καλά τα σύγχρονα οικονομικά και δεν είσαι αντιμνημονιακός – ευρωσκεπτικιστής “Καμμένος στυλ”…..
     Έτσι δεν είναι?

      • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 22:34

      Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις αυτών των όρων. Είναι σχεδόν τα πάντα. Κι εσύ θα μπορούσες να ήσουν.

      • RYaN on 4 Ιουνίου 2014 at 00:01

      Για να διευκρινίσω, λίγο περισσότερο, δεν είμαι σίγουρος σε ποιού άλλου ταιριάζει η δική μου στάση απέναντι στα πράγματα, αλλά δε νομίζω ότι είναι “Καμμένος στυλ”. Σίγουρα δε μπορεί να είναι μοναδική, αλλά ομολογουμένως δεν έχω βρει σε ποιού άλλου ταιριάζει. Κάποια στιγμή έκανα και το test του euvox και, ω του θαύματος, με έβγαλε σε σημείο που έχει απόσταση όχι μόνο από όλα τα ελληνικά κόμματα, αλλά και από όλα τα κόμματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Όλες οι προτάσεις ψήφου που μου έδινε ο αλγόριθμος ήταν πολύ φτωχής συσχέτισης.
      Γενικά, πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει μία πολύ ρηχή και αλλοπρόσαλη Ένωση, που αν δεν είχα λόγους να την έχω μελετήσει σε βάθος, ίσως και να μου ήταν εντελώς ακατανόητη.
      Δηλαδή, πρώτα κάνεις το όποιο trading νομίζεις ότι χρειάζεσαι με τα άλλα μέλη και μετά ενώνεσαι. Το αντίστροφο είναι κάτι σαν αρχαίο ελληνικό δράμα …

    • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 22:29

    Έτσι από περιέργεια, όμως, έχω κι εγώ μία ερώτηση: Οι όροι του δανεισμού για εσένα δεν έχουν καμία σημασία?

     • Ισόνομος πολίτης on 4 Ιουνίου 2014 at 09:16

     RYaN
     Δεν θα έλεγα ότι η ερώτηση σου είναι κάτι σαν το:
     “Παρεπιμπτόντως”
     Οχι….
     Είναι μια ερώτηση που σε μπάζει κατ ευθείαν στο:
     “Δια ταύτα”.
     Για μένα οι όροι του δανεισμού, η αυστηρή επιτήρησει και η επιβολή μιας άμεσης μεταρρυθμιστικής πολιτικής είναι όλα μαζί αυτό που λέμε:
     “ΜΝΗΜΟΝΙΑ”
     Και για να σου εκφράσω την εσώτερη μου άποψη :
     Με θίγουν πάρα πολύ στην τσέπη μου και στην περηφάνια μου και εν μέρει..τα αντιπαθώ
     Όμως με βρίσκουν σύμφωνο εκεί που το σαθρό και διεφθαρμένο διοικητικο – πολιτικό σύστημα των 48-50χιλιάδαν περίπου επιτηδείων “εντός των τειχών” (κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, παρατρεχάμενοι, εφοριακοί, τραπεζικοί, πολεοδομικοί εντεταλμένοι, δημοτικοί άρχοντες, ιατροί του ΕΣΥ κλπ, κλπ, κλπ) λυμαινότανε χρόνια τώρα άγρια τη χώρα και τους δύστυχους πολίτες της.
     Όπου μπαίνουν “μαχαίρια” και γίνονται έστω και αναγκαστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή όπου “ο δάχτυλος επί των τύπων των ήλων”, εκεί είμαι σύμφωνος.
     Μία μικρή περίπτωση:
     Τον Ιούνιο του 2010 όπως μου έλεγε κάποιοςπολύ “σχετικός”:
     Δίνανε δυνατότητες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού σε 1.250.000 δικαιούχους και με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια..
     Βέβαια η πληρωμή εμμέσως πλην σαφώς ως γνωστών από τα εκάστοτε δανεικά.
     Ο “εντεταλμένος” της τρόικας τα περιόρισε στις 500.000 και οι δαπάνες να πληρώνονται από τον εθνικό προϋπολογισμό.
     Ένα μικρό παράδειγμα είναι αυτό, αλλά νομίζω χαρακτηριστικό.
     Για μένα RYaN οι όροι δανεισμού είναι παρωνυχίδα, την στιγμή που εξασφαλίσαμε τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ δανεισμού.
     Η Χώρα τότε κυριολεκτικά τρίκλιζε και ο αναγκαστικός δανεισμός ήτανε:
     “Εκ των ων ουκ άνευ”.
     Για εκείνο που κακίζω κυβερνήσεις, κόμματα και “πρόσωπα”, είναι που δεν κατάφεραν προοδευτικά να εξηγήσουν με ευκρίνεια και ευπροσηγορία στους έλληνες πολίτες, σε ποια κακή οικονομική κατάσταση βρισκόμαστε και “πως”, αλλά και “ποιοι” μας διασώσανε προϊόντως του χρόνου.
     Τώρα, οι “όροι δανεισμού” που ρωτάς, μπορεί να μην είναι ευνοϊκοί αλλά “όροι” είναι.
     Αυτοί μπορούν να ρυθμιστούν, να συμπληρωθούν ή ευνοϊκά και να τροποποιηθούν ακόμη.
     Εταίροι εντός της Ε.Ε είμαστε και αν καταφέρουμε να γίνουμε και οικονομικά φερέγγυοι.
     Τότε:
     “Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται…..” όπως έλεγε και ο Μεγάλος Δημοσθένης…

      • RYaN on 4 Ιουνίου 2014 at 18:50

      Για πολλούς συμπολίτες μας, αυτοί οι όροι ήταν ισοδύναμοι με μη-δανεισμό, αν όχι χειρότερα. Και το δυστύχημα – αμάρτημα αυτών των όρων ήταν ότι πολλοί εξ αυτών δεν είχαν πάρει ούτε μυρωδιά από το πάρτυ αυτών που τα έκαναν μπάχαλο.
      Δηλαδή, άλλοι τα έφαγαν και άλλοι πλήρωσαν. Και ακόμα χειρότερα, αυτοί που τα έφαγαν, έτρωγαν και επί γαπ, έτρωγαν και επί μπένυ, έφαγαν και “καλαματιανά” με το παραπάνω …

      Και μην πάει το μυαλό σου μόνο στους εργζόμενους και στους ανέργους, που εκεί είναι το αμάρτημα, αλλά να πάει και στις ίδιες τις εταιρείες, όπου είναι το δυστύχημα. Την ώρα που το ευρώ ήταν έτοιμο να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, την ώρα που κάθε τραπεζικός δανεισμός είχε καταστή αδύνατος σε υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις (ακόμα και ο βραχυπρόθεσμος για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα), την ώρα που αυτές οι επιχειρήσεις μάζευαν ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να απολύσουν όσο το δυνατό λίγότερους (γιατί οι απολύσεις ήξεραν πολύ καλά ότι ήταν περικοπή της σάρκας τους), εκείνη την ίδια ώρα κάποια γαϊδούρια ξεσαμάρωτα που είχαν φάει τον άμπακο στη δεκαετία του μιλένιουμ και νωρίτερα, συνέχιζαν να δανείζονται από τις ελληνικές τράπεζες με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου! Οι οποίες τράπεζες άμα τα δουν αυτά τα θαλασσοδάνεια ποτέ πίσω, τότε γράψε μου…

    • Astrexas on 3 Ιουνίου 2014 at 23:43

    προσδιορισε την ιδιοτητα του δανειζομενου Ισονομε για να υπαρξει ακριβης απαντηση

  • παπαδακης on 3 Ιουνίου 2014 at 22:18

  Έχει πέσει πολύ χρήμα στους πουλημένους εκπρόσωπους της δεξιάς!
  Ο πατριώτης καπερναρος που έβριζε τους πάντες προδότες έχει μια τιμή, δεν θα πληρώσει για την φοροδιαφυγή!
  Αυτή είναι η δεξιά, οποίος δώσει τα περισσότερα με αυτόν πάμε!

   • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 22:21

   Παρεμπιπτόντως, ο Καπερνάρος δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται μεν αλλά παραμένει απέναντι στους μνημονιακούς και στα μνημόνια. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων τόσο στους ΑΝΕΛΛ, όπως και από την άλλη πλευρά στη ΔΗΜΑΡ.

    • παπαδακης on 3 Ιουνίου 2014 at 23:01

    Θα ψηφίσει για πρόεδρο της δημοκρατίας και θα πάει στην νουδου πάμε και στοίχημα!

     • RYaN on 3 Ιουνίου 2014 at 23:12

     Δήλωσε δημοσίως το ακριβώς αντίθετο, χωρίς καμία αίρεση και αμφισβήτηση (στο real fm). Αν τελικά γίνει όπως τα λες (άλλωστε όλα πιθανά είναι στην πολιτική), ας υπάρχει εδώ το σχόλιο για να παραπέμψουμε.

  • Θωμάς on 4 Ιουνίου 2014 at 21:57

  Η Κύρια Μίκα έκανε βόλτες στην Ρόδο με τον Κύριο Καμμένο το Σάββατο πριν τις Εκλογές και χαιρετούσαν τον κόσμο…. μάλλον την Δευτέρα κατάλαβε ότι κινδυνεύει η θεσούλα της στα Δωδεκάνησα και όσο να ναι έπρεπε να διαλέξει αν θα θέλει να πληρώνεται ως Βουλευτής ή να πάει σπίτι της… Δυστυχώς και λογικά θα γυρίσει κάποια στιγμή πάλι στην ΝΔ για να διατηρήσει την θέση της…. τους μάθαμε τους ανεξάρτητους βουλευτές… από και πέρα δυστυχώς ο κόσμος ξεχνάει εύκολα και θα την ξανά ψηφίσει…. είμαι σίγουρος που μέσα της λέει έκανα Μ…. τότε με το μνημόνιο…. φυσικά μπράβο της για τότε, όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…. και η θέση του βουλευτή είναι γλυκιά… ο κόσμος φταίει που τους ψηφίζει και τους κάνει βουλευτές….

  • Ισόνομος πολίτης on 5 Ιουνίου 2014 at 09:00

  Προσωπικά RYaN δεν διαφωνώ με όσα υποστηρίζεις.
  Κάπως έτσι είχανε τότε τα πράγματα και….. μπορεί και χειρότερα.!
  Όμως όλα αυτά που σχολιάζεις, είναι θέματα για μια υπόθεση:
  Δίκαιης δίκης όπου θα πρέπει να γίνει και να πέσουν κεφάλια (την γλιτώνουν εδώ…… γιατί την καταργήσαμε την δίκαιότατη……. για μερικές περιπτώσεις εκείνη…την…….ποινή)
  Κανείς ποτέ δεν κάθισε κάτω και να πει :
  Εκείνος ο μπουλούκος ο καταλληλότερος, δεν είχε καμία ευθύνη?
  Παρέλαβε συνολικό χρέος το 2004 από ομολογιακά δάνεια 133 δις € και μετά από 5 χρόνια το είχε ξωπετάξει στα 298,6 δις €.
  Δηλαδή 166 δις € περισσότερο?
  Δεν δίνεται όμως όπως πρέπει η κατάλληλη δημοσιότητα στο θέμα αυτό για να αποδοθούνε:
  ” τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι”
  Υποστήριξα στο σχόλιο μου πως:
  (Η Χώρα τότε κυριολεκτικά τρίκλιζε και ο αναγκαστικός δανεισμός ήτανε:
  “Εκ των ων ουκ άνευ”.)
  Ποιος θα συζητούσε τότε για όρους και λεπτομέρειες όταν το σχοινί είχε ήδη περάσει στο λαιμό?

   • RYaN on 5 Ιουνίου 2014 at 15:51

   Όταν κινείσαι σα λαός με τη δύναμη της συνήθειας, αυτά παθαίνεις. Πανανθρώπινο μεν το πρόβλημα, αλλά εδώ έχει παραγίνει: Ο συντηρητισμός εδώ ορίζεται ως αδυναμία εξόδου από τη συνήθεια και ο προοδευτισμός ως αδιαφορία σε ότι δε μου πειράζει τη συνήθεια.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: