Αφαιρούν από το παραγωγό την δυνατότητα να πουλά τα προϊόντα του

«Να μην εξαφανιστούν παραγωγοί και ελληνικά προϊόντα»

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

«Να μην εξαφανιστούν παραγωγοί και ελληνικά προϊόντα»

Την πλήρη αντίθεσή τους με το νέο νόμο 4264/2014 που «δεν συμπεριλαμβάνει τους αγρότες στα φυσικά πρόσωπα που δικαιούνται να εκδώσουν άδεια για υπαίθριο εμπόριο (πλανόδιο ή στάσιμο) και καταργεί το Π.Δ. 254/2005 με το οποίο δινόταν το δικαίωμα στους αγρότες να αποκτήσουν άδεια υπαίθριου εμπορίου για πώληση των δικών τους προϊόντων» εξέφρασαν εκπρόσωποι του Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα.

Του Γιάννη Ανδρεάκη/larissanet.gr

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου υπογραμμίστηκε η θέση «να μην εξαφανιστούν οι παραγωγοί και τα ελληνικά προϊόντα» και εξειδικεύοντας τις διατάξεις του νέου νόμου επισημάνθηκε ότι «οι αγρότες από δω και στο εξής παύουν να έχουν το δικαίωμα να πουλάνε τα δικά τους προϊόντα απευθείας στον καταναλωτή με άδειες υπαίθριου εμπορίου, κάτι που τους έδινε οικονομική ανάσα, αφού οι περισσότεροι έμποροι πιέζουν τις τιμές και πληρώνουν με μεγάλη καθυστέρηση.
Αυτό το μέτρο σε συνδυασμό με την ελεύθερη καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της αγροτικής γης από το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών της χώρας».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση πανελλήνιας διαμαρτυρίας στις 14 Ιουνίου όταν και θα πραγματοποιηθεί διάθεση προϊόντων «με αίτημα πρώτα να μείνουν οι παραγωγοί στη γη τους και μετά να υπάρχουν τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» που δίνουν φθηνό και ποιοτικό προϊόν στον καταναλωτή και υλοποιούν πράξεις αλληλεγγύης».

Μέσω των  Ενεργών Πολιτών Λάρισας  θα πραγματοποιηθεί η νέα διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης με τέσσερα προϊόντα της ελληνικής γης.

Συγκεκριμένα:

  1.  Λάδι: Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από το χωριό «Φίλια» περιοχή Βόρειας Μεσσηνίας χαμηλής οξύτητας (έως 0,4%) από ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικης σε πλαστικό διάφανο μπουκάλι κατάλληλο για τρόφιμα Παραγωγής 2013-2014 και Λήξης Αύγουστο του 2015. Σε συσκευασία 5 λίτρων στην τιμή των 15€.(3€ το κιλό)
  2. Πατάτες: Παραγωγή και διάθεση πατατών ανοιξιάτικης συγκομιδής ποικιλίας mondial, περιοχής Αχαΐας, από την παραγωγό Τσαλουχίδη Νικολίτσα, σε συσκευασία 13 κιλών στην τιμή των 5€. (0,39€ το κιλό)
  1. Κρεμμύδια: Παραγωγή και διάθεση κόκκινων κρεμμυδιών ανοιξιάτικης συγκομιδής, περιοχής Αγίων Αναργύρων Λάρισας, από τoν παραγωγό Τσιάντα Ηλία. Σε συσκευασία 5.250gr στην τιμή των 2€. (0,38 το κιλό)
  1. Ελιές: Παραγωγή και διάθεση ελιών (παραγωγής 2013) σε πλαστική  σακούλα θερμοκολλημένη κατάλληλη για τρόφιμα από την παραγωγό Αγγελοπούλου Χαρίκλεια,από τους  Γόννους Λάρισας.

·        ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ τύπου ΑΜΦΙΣΣΗΣ (περίπου 180 τεμ στο κιλό)2,50€ το κιλό. Σεσυσκευασία 2kg στην τιμή των5€.(2,50€ το κιλό)

·        ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ τύπου  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (περίπου150τεμ στο κιλό)2,50€   το κιλό. Σεσυσκευασία 2kg στην τιμή των 5€.(2,50€ το κιλό).

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου έλαβαν μέρος οι: Παρασκευή Γρύπαρη (Ενεργοί Πολίτες Λάρισας), Ηλίας Τσολακίδης (Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας), Νίκος Ασλάνογλου (Εκπρόσωπος Ενεργών Πολιτών από τη Βέροια),  Γιώργος Καλαμπέτσιος (Εκπρόσωπος του Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» από τη Λαμία), όπως επίσης και οι παραγωγοί Κυριακή Παντελίδη (μελισσοκόμος) και Ηλίας Τσιάτας (Κρεμμυδοπαραγωγός – Πατατοπαραγωγός).


1 Σχόλιο

1 ping

    • ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ on 6 Ιουνίου 2014 at 23:01

    Ποιος σας είπε ότι θα είσαστε παραγωγοί, κολίγοι θα είσαστε!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: