Περικύκλωση της γερμανικής πρεσβείας για τη σφαγή του Διστόμου

70η μαύρη επέτειος

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται από τη σφαγή των 218 κατοίκων του Διστόμου από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944, μίας από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην Ελλάδα από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο και το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» προγραμματίζουν για αύριο, Σάββατο συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία και συμβολική περικύκλωσής της.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκινούν από την Αθήνα, θα συνεχιστούν στο Δίστομο και θα κλείσουν με κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης έξω από τη γερμανική πρεσβεία, τα μέλη της «Ομάδας Δράσης ΑΚ Δίστομο» και του Εθνικού Συμβουλίου θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης που έχουν ήδη ξεκινήσει και οι οποίες κορυφώνονται την Τρίτη 10 Ιουνίου, ανήμερα του Ολοκαυτώματος με το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την τελετή στο Μαυσωλείο του Διστόμου.


Αρέσει σε %d bloggers: