Άγρια μείωση μισθών μισθών και συντάξεων για να… μην πληρώνουμε εφορία

ένα ακόμη άγριο υφεσιακό μέτρο

Προχωρούν σε αύξηση παρακράτησης φόρου  και άμεσες μειώσεις στα χρήματα  που λαμβάνουν κάθε μήνα στο χέρι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι/ Όλα αυτά με στόχο να μην έχουν άλλα εισοδήματα στο τέλος του έτος και έτσι να μην πληρωνουν εφορία.

Την παρακράτηση κάθε μήνα του φόρου εισοδήματος που αντιστοιχεί στο σύνολο του εισοδήματος των φορολογούμενων σκέφτεται  το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξηθούν άμεσα τα φορολογικά έσοδα και να ανακοπεί η εκρηκτική πορεία αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο και να μειωθεί άμεσα το κόστος μισθοδοσίας.

Με βάση το σημερινό σύστημα γίνεται παρακράτηση φόρου από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μόνο για το εισόδημά τους από μισθούς και συντάξεις και εφόσον έχουν πρόσθετο εισόδημα από άλλη πηγή (π.χ. ακίνητα) ο φόρος βεβαιώνεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του επόμενου έτους.

Με το σύστημα που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται αμεσα με βάση το συνολικό εισόδημα καθώς θα καταγράφεται κάθε μήνα το σύνολο του εισοδήματος.  Πρακτικά το λογιστήριο της επιχείρησης στην οποία εργάζεται ο μισθωτός ή το λογιστήριο του ασφαλιστικού ταμείου του συνταξιούχου θα ενημερώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για το ύψος του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου με βάση το περυσινό εισόδημα του και θα δίνεται εντολή να υπολογίζεται η παρακράτηση με το σύνολο του φόρου που αντιστοιχεί στο εισόδημα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα άμεσες μειώσεις στα χρήματα  που λαμβάνουν κάθε μήνα στο χέρι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με στόχο να μην έχουν άλλα εισοδήματα στο τέλος του έτος και ετσι να μην πληρωνουν εφορία.

Έτσι θα μηδενιστεί ο ενδεχόμενος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν το επόμενο έτος μέσω της φορολογικής δήλωσης.

Για παράδειγμα ένας μισθωτός που έχει ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ από ενοίκια καλείται με βάση το υφιστάμενο σύστημα να πληρώσει φόρο εισοδήματος 660 ευρώ με την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του επόμενου έτους. Με το νέο σύστημα, θα δει τον μισθό του να μειώνεται κάθε μήνα το ποσό των 55 ευρώ από το μισθό ώστε να  έχει να πληρώσει εφορία.


3 Σχόλια

  • RYaN on 7 Ιουνίου 2014 at 01:07

  Το μυαλό τους πάντα κολλημένο στο δημόσιο και στους συνταξιούχους. Μια χώρα ατέλειωτο στρατόπεδο.
  Ρε μάγκες, κι αν κάποιος έχει δύο, τρεις και παραπάνω εργοδότες, πώς θα τα μοιράσετε? Ή θα του κρατήσετε την εφορία της χρονιάς καμιά δεκαριά φορές να ‘χει να πορεύεται? 🙂

  • paso on 7 Ιουνίου 2014 at 08:32

  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ.

  • Neuriasmenos on 7 Ιουνίου 2014 at 12:40

  Βρε παίδες το έλαβε το μήνυμα, αλλά ήταν κουφή, τυφλή και αντιδρά έτσι.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: