Ψάχνουν μικρο χαζό και άγνωστο για να του φορτώσουν το ΥΠΟΙΚ;

Πρόσωπο έκπληξη στο ΥΠΟΙΚ.

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον ανασχηματισμό, με κυβερνητικές πηγές να τοποθετούν την ανακοίνωση του νέου σχήματος «εκτός απροόπτου» για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ενώ δεν αποκλείεται, αν «κλειδώσουν» όλα τα ονόματα, ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί και εντός της ημέρας. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος επιθυμούν να στείλουν μήνυμα ανανέωσης και επανεκκίνησης, γεγονός που συνεπάγεται εκτεταμένες αλλαγές τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και σε επίπεδο υφυπουργών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται να βρίσκεται καθ’ οδόν για την τράπεζα της Ελλάδας.

Τα ονόματα που ακούγονται έντονα για την θέση του αντικαταστατή του κ. Στουρνάρα είναι του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας Χρύσανθου Λαζαρίδη. Άλλα ονόματα που «παίζουν» για τη νευραλγική θέση είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Δένδια και Μάκη Βορίδη.

Δεν αποκλείεται στη νευραλγική θέση του επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών να τεθεί τελικά ένα πρόσωπο – έκπληξη, όπως τον πρώην επίτροπο Σταύρο Δήμα.

Επίσης, για το νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Λοβέρδου, Πάρη Κουκουλόπουλου, Άννας Ασημακοπούλου, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κώστα Μαρκόπουλου, Γιώργου Κουμουτσάκου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Εξάλλου, στα μέσα Ιουλίου θα «κλειδώσει» και το νέο πρόσωπο επιτρόπου στην Κομισιόν που θα αντικαταστήσει τη Μαρία Δαμανάκη.


Αρέσει σε %d bloggers: