Τσίπρας: Χωρίς διαγραφή χρέους η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση

Τσίπρας: Χρειάζεται διαγραφή του χρέουςΤην ανάγκη λήψης πολιτικών αποφάσεων για να βγει η Ευρώπη συντεταγμένα από το οικονομικό αδιέξοδο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη, ενώ έθεσε και θέμα διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους. Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Παππάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «New Deal», μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένας συνδυασμός δράσεων της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπό την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έδινε τη δυνατότητα για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο προσανατολισμένο αποκλειστικά σε παραγωγικές επενδύσεις.

Εκτενής ήταν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ενημέρωση του κ. Ντράγκι για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ, όπως είπε, «τον ενημερώσαμε για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία μετά από 4 χρόνια εφαρμογής σκληρής μνημονιακής πολιτικής λιτότητας, που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού μπροστά σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε στον επικεφαλής της ΕΚΤ τις θέσεις του κόμματός του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά «και για το πώς πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, μέσα από την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μνημονίου, μέσα από τη σταθεροποίηση της οικονομίας, κι από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση». Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «του εκφράσαμε την πεποίθηση ότι τα νέα μέτρα που έλαβε την προηγούμενη βδομάδα η ΕΚΤ είναι μεν σε θετική κατεύθυνση για την Ευρώπη, αλλά δεν είναι αρκετά, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, εξαιτίας του αποπληθωρισμού αλλά και της πολύ άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, που δεν μπορούν να παρέχουν εγγυήσεις».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τρόπους για τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων και συνέχιση της μεταξύ τους επαφής.


25 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 11 Ιουνίου 2014 at 12:09

  Ναι!
  Αρκετές από τις «θέσεις Τσίπρα» είναι νομίζω προς τη σωστή κατεύθυνση και ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την ανάγκη των επειγουσών επενδυτικών πρωτοβουλιών.
  «Θέσεις» που έχουν διακομματικό χαρακτήρα και είναι αντικείμενο κοινών προσπαθειών.
  Σε ότι αφορά το χρέος, άποψη μου είναι πως μερική διαγραφή δεν μπορεί να υπάρξει και δεν πρέπει να υπάρξει.
  Και αυτό διότι η δημιουργία του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι πολύ πρόσφατη και αφορά χρέος κυρίως προς τα λοιπά κράτη μέλη της Ε.Ε με χαμηλότατο επιτόκιο (μόνο η Γερμανία επιβαρύνεται με μικρότερο της Ελλάδας επιτόκιο).
  Φανταστείτε την κατακραυγή και την κακή εικόνα που θα δημιουργούταν στα λοιπά κράτη μέλη, σε μια περίπτωση «κουρέματος» χρέους για τα εφεξής εντός Ελλάδας μελλούμενα..
  Όμως μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση και στροφή των παρατεταμένων χρεολυσίων μέσω των τραπεζών σε παραγωγικές επενδύσεις, όπως είναι η παραγωγή προηγμένων αγροτικών και των λοιπών αναγκαίων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, στη μελισσοκομία, στον τουρισμό, στην ακτοπλοΐα, στην έρευνα και την εκμετάλλευση των υπαρχόντων υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο, πετρελαιοειδή κλπ), στους διεθνείς αγωγούς υψηλής πίεσης Φ.Α κλπ..
  Υπάρχουν δυναμικές αιχμές ανάπτυξης και επενδύσεων στη Χώρα μας.
  Ισχυρή πολιτική βούληση απαιτείται, αυστηρή πάταξη της διαφθοράς, εξάλειψη της σαπίλας, ευρωπαϊκή συνδρομή, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ…. .

   • paso on 11 Ιουνίου 2014 at 21:00

   ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!! ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΦΤΩΧΟΥΣ, ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ?

    • Ισόνομος πολίτης on 12 Ιουνίου 2014 at 08:56

    Αυτά που μας έκαναν οι «αγαπημένοι» μας ευρωπαίοι, μόνοι μας τα προκαλέσαμε και τα επιδιώξαμε επί 38 χρόνια τώρα, με τις άστατες, απρογραμμάτιστες, πρόχειρες, σκόπιμες και αδόκιμες πολιτικές.
    Το 90% της «κατάντιας» μας είναι «made in Greece»…
    Φτάσαμε στο πάρα ένα με το «μαχαίρι στο λαιμό» το 2010.
    Έεεεεεεεεε…και τι περίμενες να γίνει?
    Απλώσαμε ικετευτικά το χέρι για τα «ελέη» των «αγαπημένων» μας ευρωπαίων και του Δ.Ν.Τ..
    Τα «μετά» τα ζήσαμε και τα ζούμε….και κλαίμε καταριέμενοι την ώρα και τη στιγμή.
    Ακούς ο «τάδε» μας άφησε χρόνους με βουτιά στο κενό από χρέη και φτώχεια, το παιδί του «δείνα» έφυγε για Ν. Ζηλανδία, ο «άλλος» έκλεισε το μαγαζί που το δούλευε κάποτε εδώ και 70 χρόνια ο προπάππους του..
    Ακούς πολλά, βλέπεις περισσότερα και πονάει η ψυχή σου..
    Πίνω έναν καφέ έξω, ή αγοράζω κανένα φλασάκι, ή δίνω λίγο μεγαλύτερο χαρτζιλίκι….. και λέω μέσα μου:
    Stop μη κάνεις έξοδα…δεν βγαίνει αυτός ο μήνας…
    Τι να κάνουμε?
    Πάρα και καλά να λέμε που δεν ήρθανε τα «μη χειρότερα».
    Αφού υπερδανείστηκες από ανάγκη, θα τα υποστείς όλα αυτά φίλε μου paso..
    Αυτοί είναι κανόνες που προσομοιάζουν με τη σκληράδα των άτεγκτων κανόνων της Φύσης….και δεν υπακούουν σε αριστερές, κεντρώες, ή δεξιές και ακροδεξιές ντιρεκτίβες και πολιτικές….

     • paso on 12 Ιουνίου 2014 at 17:53

     ΙΣΟΝΟΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΣΤΕΙ 100% ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕΓΚΑ, ΛΙΓΟ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΑΙ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ.

      • Ισόνομος πολίτης on 13 Ιουνίου 2014 at 09:21

      Δεν βλέπω καθόλου σχεδόν ειδήσεις από την τηλεόραση.
      Καθόλου!
      Διαβάζω ότι γράφεται, περιγράφεται και κρίνεται επί του διαδικτύου και σχεδόν όλες τις οικονομικές εφημερίδες σε καθημερινή βάση.
      Οι απόψεις μου είναι αυστηρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ και λόγω εμπειριών αλλά και σχετικής ενασχόλησης…
      Δεν συνιστώ τίποτε…
      Εύχομαι ο Ελληνικός Λαός να μην ενστερνιστεί και βιώσει την οικονομικοπολιτική πλάνη του 1981.
      Όχι πως υπήρχε βιώσιμη και υποφερτή κατάσταση από την πριν δεξιά, αλλά η ασχετοσύνη επί του διοικείν και πολιτεύεσθαι, αλλά και η θολούρα
      του εφικτού και επιθυμητού που επακολούθησε το 1981, παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα στο γονάτισμα, την πτώχευση και την καταστροφή.
      Ευτυχώς που ανατάχτηκε στο κρίσιμο «τσάφ», η πολιτική δυναμική του Ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου τότε, αλλά……. και τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (Μ.Ο.Π) της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (της τότε ΕΟΚ)
      Διαφορετικά………..
      Το είπαμε πολλές φορές και θα το επαναλάβω και πάλι (ιδιαίτερα ως εκ περισσού το κάνω για καλόπιστους συνομιλητές σαν ελόγου σου paso):
      Η άσκηση ενδεικνυόμενης πολιτικής είναι πρώτα η τέχνη του εφικτού και του δυνατόν γενέσθαι και έπονται, η ιδεολογικο – πολιτική βούληση και τα δέοντα και τα επιθυμητά
      Άκουσε και εμένα..
      Κάτι έχω……διδαχτεί από τη ζωή και τις ποικίλες μου ενασχολήσεις….

  • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 13:11

  Η σύνθεση του ελληνικού χρέους

  • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 13:40

  αεραααα Αλέξη θα το διαγράψουμε μονομερώς, τι σκας και πας και υποχρεώνεσαι στον Ντράγκι
  πάει και γλύφει εκει που τόσο καιρό έφτυνε – τωρα αυτό είναι καλό σημάδι;
  όπω θα έλεγε και η Μπεκατόρου, τωρα αποχαιρετούμε τον Αλέξη τσεγκεβαρα και υποδεχόμαστε τον Αλέξη τσιπραντρεου
  τέλεια η μεταμόρφωση και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος
  για τον Στουρνάρα πάντως μούγκα το γατάκι

   • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 14:05

   Βρε παιδιά, αντιπολίτευση Β’ (ΝΔ) εναντίον αντιπολίτευσης Α’ (ΣΥΡΙΖΑ)? Είναι δυνατόν? Στην κυβέρνηση Βενιζέλου, θα βρεθεί τελικά κανείς να κάνει αντιπολίτευση? 😆

    • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 14:43

    ενοχλει η κριτική στις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Αλέξη;
    και πάνω που άρχισα να πιστευω οτι είστε «ανένταχτοι»

     • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 15:16

     Καθόλου. Κάνε όσες θες. Αν έχω όρεξη μπορεί να κάνω κι εγώ. Βέβαια, τις επισήμανα εδώ μέσα πολλά χρόνια πριν εκδηλωθούν, επισήμως. με θαυμασμό και επιδοκιμασία, σε αντίθεση με άλλους (σημείωση: υπήρξαν πολλές διαφορετικές εκδοχές αντιθέσεων).
     Κατά τα άλλα του παραπάνω σχολίου, επισημαίνω ένα τεράστιο δημοκρατικό κενό. Εσύ, δεν το βλέπεις? !!!

      • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 15:36

      καθόλου αλλά μια «ψιλοπαρεξήγηση» την σηκώνεις και ή όρεξη δεν το βλέπω να σου έρχεται εύκολα
      και κενά βλέπουν όσοι ζουν εκεί

      • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 15:52

      Δεν ζω εκεί. Τώρα ζω εδώ !!!
      Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ γιατί έχει την πρωθυπουργία, η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση και εντωμεταξύ ο Βενιζέλος όποτε θέλει καπαρώνει 2-3 ακόμη υπουργεία και κυβερνάει ανενόχλητος. Τι ακριβώς δεν βλέπεις ???

      • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 16:30

      τωρα εσυ επιμένεις ακόμα οτι δεν είσαι -στηρίζεις- συριζα χαχα
      και οι θέσεις του συριζα τι έχουν ; ασυλία και μπορεί να τις κάνει λάστιχο χωρις να τις κρίνουμε
      περίεργες απόψεις έχεις
      ας έμπαινε ο συριζα στη κυβέρνηση όταν του ζητήθηκε να μην είχαμε τον Βαγγέλη, άλλωστε στο ανασχηματισμό αν εξαιρέσεις το οικονομικων 13 υπουργεια στη ΝΔ και 4 στο πασοκ, σαρώνει ο Βαγγέλης, όπως και πριν, εσυ πως το βλέπεις

      • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 16:45

      Το καπαρώνει δεν σημαίνει τον «υπουργό». Σημαίνει και υφυπουργούς και άλλα στελέχη και πολλά περισσότερα, που ή δεν ξέρεις, ή δε θες να ξέρεις.
      Επίσης, ναι δεν έχω πρόβλημα με τα διάφορα κόμματα, αλλά πρωτίστως με τα αρχηγεύοντα πρόσωπα.
      Κατά την άποψή μου, όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε την περίοδο προ και κατά τη μεγάλη κρίση, καλά θα κάνει να απομακρυνθεί. Μετά, οι διάφορες συνεργασίες μπορούν να δρομολογηθούν σε νέα βάση.

      • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 17:45

      θα ήθελα να μάθω ποιά είναι τα «πολλά περισσότερα»
      και που οριοθετείς χρονικά την κρίση εως που είναι το πριν και εως που το μετά για να καταλαβαινόμαστε που ορίζεις τις ευθύνες

      • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 19:12

      Ερώτηση: θα ήθελα να μάθω ποιά είναι τα “πολλά περισσότερα”
      Απάντηση: Γενικοί Γραμματείς, Γενικοί Διευθυντές, Πρόεδροι εποπτευόμενων Οργανισμών, Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών, Επιτροπές για ότι φανταστει κανείς, και πολλά άλλα (αν και τα πολλά άλλα θέλουν εξήγηση, πρέπει να κάτσω να φτιάξω πλήρη και ολοκληρωμένη λίστα για ένα απλό σχόλιο?)

      Ερώτηση: και που οριοθετείς χρονικά την κρίση εως που είναι το πριν και εως που το μετά για να καταλαβαινόμαστε που ορίζεις τις ευθύνες
      Απάντηση: Λέω προ και κατά τη διάρκεια. Το προ ορίζεται από τη μεταπολίτευση μέχρι και το Καστελόριζο του 2010, όπου οι ευθύνες αφορούν τα χάλια στα οποία περιήλθε η χώρα. Το κατά τη διάρκεια, αφορά από το Καστελόριζο μέχρι και λίγο παρακάτω (δε λέω σήμερα, αλλά λίγο παρακάτω, αφού κάπου εκεί σταματά η βύθιση – αν για κάποιους και αυτό είναι υπό αίρεση, τότε ανοίγουν συζήτηση περί εξαΰλωσης της χώρας, που δε θα με βρει σύμφωνο). Εδώ οι ευθύνες είναι ηθικές σε σχέση με την εργολαβία του μνημονίου. Κάποιοι ήταν πρόθυμοι να καταστρέψουν το 1/3 της κοινωνίας, να φέρουν στα γόνατα άλλο 1/3 και να διασώσουν το ανώτερο 1/3, με ανταμοιβή το να τη βγάλουν οι ίδιοι «καθαρή» και κάποια στενή «ομήγυρή» τους πλουσιοπάροχα. Σίγουρα γινόταν κι αλλιώς, όχι χωρίς απώλειες – μόνο με λιγότερες, αλλά σε κάθε περίπτωση ο πρόθυμος να κάνει το δήμιο ακόμα και για τον αγαθότερο σκοπό να ήταν – που δεν ήταν – δεν είναι ότι το καλύτερο για να θεωρείται αγαπητός και λαοπρόβλητος.

      Δε θέλω να κρύψω κάτι πίσω από ασάφειες. Αλλά, αν οτιδήποτε δεν είναι κατανοητό, εδώ είμαι να το διευκρινίζω.

      • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 21:24

      το σκεπτικό σου ξεκίνησε έτσι: ο Βενιζέλος όποτε θέλει καπαρώνει 2-3 ακόμη υπουργεία και κυβερνάει ανενόχλητος
      κι αφου δεν βγαίνουν τα κουκιά στα υπουργεία – που είναι γνωστα σε όλους – να στηρίξουν τη σκέψη σου το ρίξαμε στους γενικούς γραμματείς και σια
      ακόμα κι έτσι να είναι που δεν γνωρίζω γιατι πολύ αοριστα μου ακούγονται , όλοι αυτοι υπο την εποπτεια του υπουργου δεν είναι;
      δεν έκανε πχ ο Άδωνης κουμάντο στο υπουργείο του;
      ο Βρουτσης στο αντίστοιχο;
      και στο κάτω κάτω αποφάσεις της κυβέρνησης εκτελούν, τι πάει να πει είναι του πασοκ, μαζι δεν είναι στη κυβέρνηση δεν θα έχει στελέχη κι εκει;
      κι αν σ ενοχλει στις επόμενες εκλογες δωσε αυτοδυναμία στο Σαμαρά να μην έχει την ανάγκη του Ευάγγελου ούτε και του Αλέξη

      όσο για τις ευθύνες, είχαμε κρίση το 81 και δεν το ξέρει κανεις, η απο εκει ξεκίνησε;
      και το αλλιώς θα βγαίναμε απ τη κρίση ποιό είναι;
      και γιατι αυτό που περνάμε τωρα δεν είναι το πλέον «ανώδυνο»
      κανεις δε έχει δώσει με σαφήνεια ούτε τον στόχο ούτε τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η άλλη πρόταση
      αοριστίες για σκισμένα μνημόνια ακούμε που στη πορεια τα κάνουν γαργάρα
      επιστροφή στη δραχμή ακούγαμε, κατόπιν όκους πίστης στο ευρώ
      για μονομερή διαγραφή του χρέους ακούγαμε, προχθες μας ανακοινωσαν ευρωπαϊκο new deal
      κατηγορουσαν τη κυβέρνηση γιατι έπαιρνε χρήματα απο την ΕΕ (τροϊκα) κι όταν τελικά αποφάσισαν να βγουμε στις αγορές την κατηγορουσαν γιατι δεν επιμένει στο φτηνό χρήμα της ΕΕ;
      τρελοκομείο….αυτή είναι η άλλη πρόταση, κι όποιος καταλαβε ας μας πει

      • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 22:43

      Αν σε μπερδεύουν τα πολλά, κράτα μόνον αυτό:
      «Επίσης, ναι δεν έχω πρόβλημα με τα διάφορα κόμματα, αλλά πρωτίστως με τα αρχηγεύοντα πρόσωπα».
      Μετά συζητάμε για επιλογή κόμματος.
      Αν δε μπορείς να συζητήσεις για το αύριο της χώρας πέρα από το Σαμαρά, το Βενιζέλο και το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δε βλέπεις.

      • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 22:58

      Το δυστύχημα, βέβαια, είναι γενικότερο. Όλοι οι πολιτικοί της ευρωζώνης που διαχειρίστηκαν αυτήν την κρίση και παραμένουν ακόμα στις καρέκλες τους, παρακαλάνε να μην τελειώσει ποτέ! Αλλά, θα τελειώσει, όπως και όλες οι άλλες. Το πιθανότερο είναι να τελειώσουν κι αυτοί μαζί της, αλλά τί να κάνουμε? Πάντα έτσι ήταν.

     • nick on 12 Ιουνίου 2014 at 10:20

     το δυστυχημα είναι οτι οι φορείς τις υποτιθέμενης εναλλακτικής λύσης μας δουλεύουν ψιλό γαζί
     πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι είναι οι προτάσεις
     κι αν μας δουλευουν είναι το μικρότερο κακό , το καταστροφικό δυστυχημα για τον τόπο θα ήταν αν τα πίστευαν όσα λένε και τα έκαναν πράξη παίρνοντας την εξουσία
     η Αργεντινη θα είναι παράδεισος μπροστά τους

      • Astrexas on 12 Ιουνίου 2014 at 14:55

      το ευτυχημα ειναι οτι οι μνημονιακοι δεν διακατεχοντε απο το «συνδρομο» του παπα με το αλαθητο 🙂

  • Πέτρος Δ. on 11 Ιουνίου 2014 at 15:18

  Αλέξη, κάνε μια καλύτερη προσπάθεια, σκύψε – γλείψε και χαμογέλασε λίγο ακόμα και θα δεις από που βγαίνει το πουλάκι – (ο πούλος δηλαδή)…

   • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 15:29

   Όταν λες ότι έχω αποφασίσει σαν κόμμα να μείνω εντός ευρώ, δε θα συναντηθείς με τον κεντρικό τραπεζίτη του ευρώ?
   Βέβαια, όποιος τολμήσει να πει το αντίθετο στην Ελλάδα, παίρνει 0,1% στις εκλογές και αρχίζει να το ξανασκέφεται …

    • nick on 11 Ιουνίου 2014 at 15:38

    τι διαφορετικό κάνει ο Σαμαράς;

     • RYaN on 11 Ιουνίου 2014 at 15:52

     Απλώς πρωθυπουργεύει 🙂

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: