Το πουλόβερ πήρε να ξηλώνεται και Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία προχώρησαν

Περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση εργαζομένων στην ΕΕ αποφάσισαν Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα στο Χάρπζουντ της Σουηδίας ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην «καταπολέμηση των καταχρήσεων της ελευθερίας της κίνησης» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να συνεργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις της ελευθερίας της κίνησης», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρέντρικ Ράινφελντ και τον Μαρκ Ρούτε.

«Είναι ακριβές ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη για να εργασθούμε, αλλά όχι και ότι είμαστε ελεύθεροι να εκμεταλλευόμαστε καταχρηστικά τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει απαντώντας στις ανησυχίες των ψηφοφόρων», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το ζήτημα που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα δικαιώματα των εργαζομένων που προέρχονται από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε στη νίκη του κόμματος που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας της κίνησης, έχουμε ανάγκη από ισότητα στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις που την απειλούν», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.


2 Σχόλια

  • RYaN on 12 Ιουνίου 2014 at 23:08

  Η αντίδραση στην οικονομική ενοποίηση θα φέρει τον πιο σκληρό απομονωτισμό. Και όσο διασφαλίζεται με σύμφωνα και συνθήκες η οικονομική μη-ενοποποίηση, τόσο θα αυξάνεται ο απομονωτισμός σε όλες τις εκφάνσεις του. Πάνω σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσουν και τα παράθυρα της παραμικρής ελευθερίας που συνιστά οικονομική ενοποίηση, θα δούμε απίστευτα πράγματα. Σε λίγα χρόνια θα είναι ευκολότερο να ταξιδέψεις σε οποιαδήποτε χώρα εκτός ΕΕ, από ότι εντός ΕΕ. Αυτό είναι Ντροπή, δεν είναι Ένωση.

  • pap-net on 12 Ιουνίου 2014 at 23:33
   Author

  μια μαλακία για τους τραπεζίτες είναι και τίποτα άλλο

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: