Συνεργασία Στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Φάρατζ θέλουν οι ψηφοφόροι του Μπέπε Γκρίλο

Συνεργασία με τον Φάρατζ θέλουν οι ψηφοφόροι του Μπέπε ΓκρίλοΜέσω δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου οι ψηφοφόροι του Κινήματος Πέντε Αστέρων επέλεξαν συνεργασία του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο με την ομάδα στην οποία ανήκει το βρετανικό ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας

Οι ψηφοφόροι του Κινήματος Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο με δημοψήφισμα το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου επέλεξαν το κόμμα να συνεργαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο με την ομάδα στην οποία ανήκει το βρετανικό ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η πρόταση για συνεργασία με την ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας (EFD) εξασφάλισε 23.121 ψήφους σε σύνολο 29.584.

Οι άλλες δυο εναλλακτικές ήταν εκείνες της συντηρητικής ομάδας Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) υπό το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας και αυτής των ανένταχτων.

Το διαδικτυακό δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στο ιστολόγιο του Γκρίλο από τις 10:45 ως τις 19:00 ώρα Ιταλίας.

Στις δυνατότητες επιλογής δεν συμπεριλαμβανόταν η ομάδα των Πράσινων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens/EFA), κάτι που υπογραμμίσθηκε με έμφαση από αρκετούς απογοητευμένους οπαδούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Βουλευτές του Γκρίλο, όπως ο Μάνλιο Ντι Στέφανο, δήλωσαν ότι «οι Πράσινοι δεν δέχθηκαν ούτε να οργανωθεί συνάντηση για να συζητηθεί τυχόν συμμαχία».

Οι Ιταλοί Πράσινοι όμως διαμέσου του Άντζελο Μπονέλι έκαναν γνωστό ότι «κάτι τέτοιο δεν αληθεύει» και πως «από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είχαν ζητηθεί κάποιες εγγυήσεις και μια σαφέστερη στάση απέναντι στον Φάρατζ».


1 Σχόλιο

    • παπαδακης on 13 Ιουνίου 2014 at 21:57

    Μάλιστα φασιστάκος ο Γκρίλο για αυτό ξεφουσκώνει σιγά σιγά στις επόμενες εκλογές δεν θα βρει ούτε τον ψήφο του!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: