Για να μην τσακώνονται οι Λοβέρδος Μητσοτάκης θα καταστρέψουν οικογένειες και ζωές εργαζομένων!

Σε συμφωνία για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστήμιων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράταση στην ένταση που υπήρχε τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, κατέληξαν οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος.

Η λύση που βρέθηκε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι σχεδόν ταυτόσημη με τις θέσεις που είχε διατυπώσει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς προβλέπει την επαναπροκήρυξη 601 θέσεων διοικητικών υπάλληλων των ΑΕΙ, πρόταση που είχε καταθέσει την Παρασκευή -ως ύστατη επιλογή- ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Παράθυρο»
Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση κορυφής, «εάν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη», θέση που ερμηνεύθηκε από πολλούς και ως «παράθυρο» που καλύπτει τις θέσεις που είχε διατυπώσει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος.

Η επίσημη προκήρυξη θα γίνει άμεσα προκειμένου να μη συνεχιστεί η σχετική συζήτηση που τελευταία γινόταν και δημόσια μεταξύ μελών της κυβέρνησης και βουλευτών, ενώ η συμφωνία μεταξύ των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου επαναβεβαίωσε ότι «όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».

«Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ», προσετέθη στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, πάντως, συζήτησαν και για το ευρύτερο πολιτικό θέμα που ανέκυψε με αφορμή τη δημόσια διαφωνία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα είχαν την κοινή εκτίμηση ότι τέτοια θέματα θα πρέπει να επιλύονται «ακαριαία» και συμφώνησαν ότι αμφότεροι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς προκειμένου να επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.

Αναγνώρισαν ότι πολλά από τα προβλήματα θα εξαλειφθούν τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία ενημέρωσης των νέων υπουργών, αλλά σημείωσαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για δοκιμαστική περίοδο.

Για την οικονομία
Για την οικονομία, πεδίο στο οποίο και οι δύο ηγέτες έκαναν εκτενείς αναφορές, υπήρξε ταύτιση απόψεων για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί και σημείωσαν ότι δεν τίθεται θέμα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Επαναβεβαίωσαν δε ότι οι επόμενες κινήσεις θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ανακούφισης εκείνων που επλήγησαν πιο σοβαρά από την κρίση και σημείωσαν ότι αυτή θα είναι και η «γραμμή» που θα ακολουθήσουν έναντι της τρόικας.

Τέλος, στη χθεσινή συνάντηση, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις εν όψει των αφίξεων στη χώρα μας ξένων ηγετών, των επισκέψεων στο εξωτερικό που θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι στο προσεχές διάστημα και των συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων εν όψει της λήξης της ελληνικής προεδρίας.

πληροφορίες κείμενο από ethnos.gr Γιάννης Σαραντάκος


1 Σχόλιο

    • paso on 16 Ιουνίου 2014 at 22:21

    ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ. ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ. Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΕΝΑ 15-18% ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ »ΑΝΤΕΧΕΙ», ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΤΟ 40 ΚΑΙ ΤΟ 20% ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: