Βακάλης: Ευνοούν τα συμφέροντα…

Βακάλης: Ευνοούν τα συμφέροντα…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣ-ΓΑΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Την πλήρη επιβεβαίωση της κριτικής κατά των αλλαγών που προώθησε η κυβέρνηση στην αγορά γάλακτος δηλώνει ο Θανάσης Βακάλης, πρόεδρος του πρωτοποριακού συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣ γάλα – ΠΙΕΣ», μιλώντας στην έντυπη Larissanet,  και αναφέρεται σε όσα έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες στον ευρύτερο κλάδο:

«Από την επόμενη κιόλας ημέρα που εφαρμόστηκαν οι αλλαγές οι τιμές παραγωγού έπεσαν από 3 – 5 λεπτά το κιλό, με αποτέλεσμα τώρα οι παραγωγοί να πωλούν το αγελαδινό γάλα 40 λεπτά / κιλό, αντί για 45 λεπτά / κιλό. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές παραγωγού κινούνται ανοδικά στα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι βιομηχανίες, αλλά και οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, επιμήκυναν την διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από τις πέντε στις επτά ημέρες, όμως καμία τιμή δεν έπεσε. Στα παραπάνω σημειώνεται ότι οι πρώην – πλέον – υπουργοί έβγαζαν τα “παπαγαλάκια” τους να λένε ότι θα ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το γάλα με στόχο την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του».

«Ότι βαφτίζεται ως δήθεν μεταρρύθμιση δεν έχει στόχο να ωφελήσει τους καταναλωτές, αλλά στοχεύει στην ωφέλεια κυρίως εγχώριων συμφερόντων» δηλώνει ο κ. Βακάλης και καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να μην προχωρήσει σκέψεις όπως π.χ. «για τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών ώστε το γιαούρτι να μην γίνεται από νωπό γάλα, αλλά να παρασκευάζεται από γάλα – σκόνη». Μάλιστα, ο πρόεδρος του «ΘΕΣ γάλα – ΠΙΕΣ» αναφέρεται σε συσκέψεις επί του θέματος που έχουν ήδη διεξαχθεί και στις οποίες έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του ΕΦΕΤ, του ΕΛΟΓΑΚ και των βιομηχάνων, αλλά δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος των αγελαδοτρόφων.

larissanet

Αρέσει σε %d bloggers: