Ο Σόιμπλε παραχώρησε 20 λεπτά απο τον χρόνο του στον Σαμαρά

Τι συζήτησαν Σαμαράς - Σόιμπλε στην Πορτογαλία

Εθνική επιτυχία και μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

 20 λεπτά από τον χρόνο του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας απέσπασε ο κ Σαμάρας ο οποίο κατάφερε και κάθισε διπλά του κατά τη διάρκεια του γεύματος των συνέδρων του ΕΛΚ στην Πορτογαλία. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ενισχύουν το κατόρθωμα αναφεροντας ότι στο ίδιο τραπέζι ήταν και  πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Γιόζεφ Ντολ.  Για να εχουμε μαι τάξη μεγέθους θα πρέπει αν τονιστεί ότι η  πάγια θέση της Ελλάδας στην ΕΕ είναι η συμμετοχή σε καποιο τραπέζι οποίο και αν είναι αυτό. Κάπου εκεί η εθνική στρατηγική καταλήγει και η συμμετοχή αυτή καθ’ αυτή παρουσιάζεται ως εθνική επιτυχία.

Πάρα όμως το επιτυχημένο  πλασάρισμα  για το οποίο χαράχτηκε εθνική στρατηγική  και δαπανήθηκε χρόνος, ο κ Σαμάρας απέσπασε τελικά μόνο την πάγια θέση των Γερμανών δηλαδη:  Πρώτα η υλοποίηση των προαπαιτούμενων, μετά η εκταμίευση των δόσεων και από Σεπτέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

 Βεβαίως συζήτησαν περί ανεμών και υδάτων όπως και κάποια ευρωπαϊκά θέματα περί την εκλογή του επόμενου προέδρου της Κομισιόν. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι -ταυτόσημη με της Γερμανίας ως συνήθως- ότι πρέπει να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

2 Σχόλια

    • RYaN on 17 Ιουνίου 2014 at 20:52

    Σόιμπλε προς Σαμαρά: Στο «μνημόνιό» σας εσείς

    • παπαδακης on 17 Ιουνίου 2014 at 21:49

    Το αφεντικό τρώει και ο γραικύλος τον παρακαλά!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: