Δικαστές εναντίον ΔΝΤ!

Δικαστές εναντίον ΔΝΤ!Το ΔΝΤ απαξιώνει την ελληνική Δικαιοσύνη όπως και τις δικαστικές αποφάσεις, τονίζουν σε σημερινή ανακοίνωση τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Εφέτες Νικόλαος Σαλάτας και Βαρβάρα Πάπαρη.

Κατ΄ αρχάς, οι  δύο Εφέτες αναφέρονται στην πρόσφατη από 11.6.2014 δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ  για τη χώρα μας, στην οποία, μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζουν, αναφέρεται: «…Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ’ όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού…».

Τα δύο μέλη της Ένωσης υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη αναφορά του ΔΝΤ, είναι «πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας και εκφράζει αφενός την απαξίωση  από τους «δανειστές» μας  της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Σαλάτας και η κυρία Πάπαρη εκφράζουν την απορία τους γιατί οι δικαστικές Ενώσεις και ειδικά η ΕΔΕ δεν έχουν αντιδράσει για το επίμαχο ζήτημα.

Τέλος, οι δύο δικαστές θεωρούν ότι είναι πρώτιστο καθήκον τους, να καταδικάσουν την, πέραν πάσης λογικής, νομιμότητας, αλλά και ευπρέπειας, αναφορά του ΔΝΤ στα ζητήματα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού ότι οι δικαστές είναι παρόντες και παραμένουμε σε εγρήγορση, για τη  προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους και πρωτίστως της εθνικής μας αξιοπρέπειας, που βάναυσα κατά τα τελευταία έτη και επαναλαμβανόμενα έχει πληγεί».


Αρέσει σε %d bloggers: