Μείναμε στο ευρώ και τελικά πληρωνόμαστε με… κουπόνια !

Εργασιακός Μεσαίωνας: Πληρώνουν τους υπαλλήλους σε είδος. Εργοδότες αντί για μισθό δίνουν ένα πιάτο φαγητό και κουπόνια σε σούπερ μάρκετ -Νέοι κάτω των 25 ετών πληρώνονται με 180 ευρώ τον μήνα

Εργασιακός Μεσαίωνας: Πληρώνουν τους υπαλλήλους σε είδος

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας έκθεση της ΓΣΕΕ σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα και γενικότερα για την αγορά εργασίας. Μισθοί μετατρέπονται σε ένα πιάτο φαγητό, εργοδότες δίνουν κουπόνια, αντί μεροκάματα… και όχι μόνο. Αυτά είναι μερικά από τα τραγικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα του 2014 δεν θυμίζει τίποτε από το παρών, αλλά αντίθετα έχει γυρίσει σε σκοτεινά χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζόμενους ένα μέρος του μισθού και τα υπόλοιπα σε κουπόνια για το σούπερ μάρκετ. Την ίδια στιγμή, εργοδότες προσφέρουν διαμονή σε ξενοδοχείο, ως αντάλλαγμα για την εργασία που προσφέρουν, αποκλείοντας τον μισθό. Και όλα αυτά υπό την απειλή της απόλυσης.

Πληρώνουν νέους με 2,25 ευρώ την ημέρα

Η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας. Πάνω από 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως και 12 μήνες.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας φαίνεται πως έχει «βυθίσει» περισσότερο τους νέους έως 25 ετών, οι οποίοι εργάζονται ακόμα και για 180 ευρώ το μήνα σε 4ωρη απασχόληση. Μετάφραση… για 2,25 ευρώ την ημέρα.

Την σκοτεινή κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύουν οι αναγγελίες προσλήψεων. Από τις 423.000 οι 140.000 αφορούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 50.000 σε απασχόληση εκ περιτροπής.

Πληροφορίες newsbomb.gr


Αρέσει σε %d bloggers: