Μύρισαν εκλογές -Κουκουλόπουλος: Η ΔΕΗ και το νερό δεν είναι τζόγος

Κουκουλόπουλος: Η ΔΕΗ και το νερό δεν είναι τζόγος Την ανάγκη επανεξέτασης των αποκρατικοποιήσεων στη λογική ότι «το νερό ή η ενέργεια δεν είναι τζόγος» δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία, θέτει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Κουκουλόπουλος έφερε ως παράδειγμα την ΕΥΑΘ  και παρότι άτυπο εκτίμησε ότι η κυβέρνησης δεν μπορεί να αγνοήσει το δημοψήφισμα και τους 300.000 ανρθώπους που ψήφισαν σε αυτό. Μάλιστα έθεσε το ερώτημα «θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης; Έχει γίνει δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη».
Ο ίδιος ανέφερε ότι με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι ανάγκη «ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων – διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται απ’ ό,τι δείχνει το δημοψήφισμα η κοινωνία, διαφορετικά, διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια, από την άλλη».
Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι με την επίτευξη του πλεονάσματος η κυβέρνησης «απέκτησε μεγάλους βαθμούς ελευθερίας» σημειώνοντας ότι «κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού».
Ωστόσο έθεσε ζήτημα προτεραιοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας ότι «είμαστε πλέον αντιμέτωποι και με τον εαυτό μας και μέχρι τώρα ήμασταν σε μια εξαναγκασμένη κυκλοφορία. Σε εξαναγκασμένη πορεία η χώρα και έχει βαθμούς ελευθερίας, διότι πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Υπάρχει ένα ζήτημα ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος που πρέπει να λάβει υπόψη του και το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που εστάλησαν σε όλους μας».
Σημαντική παράμετρος επιτυχίας είναι η ύπαρξη επιχειρημάτων, κατά τον κ. Κουκουλόπουλο. «Η εμπειρία λέει πως όταν πηγαίνουμε με επιχειρήματα, πείθουμε τους δανειστές. Αν πάμε με επιχειρήματα, θα τους πείσουμε».

Πληροφορίες: Naftemporiki.gr


1 Σχόλιο

    • talos4fight on 19 Ιουνίου 2014 at 01:52

    Τι λέει ο τύπος με το σπινθηροβόλο πνεύμα; δεν έβαλε φαρδειά-πλατειά την υπογραφή του στα μνημόνια και στην περίφημη δανειακή σύμβαση, όπου ρητώς αναγράφεται η υποχρέωση της
    Μπανανίας να εκποιήσει όλο τον δημόσιο πλούτο της; ποιό σχέδιο και επιχειρήματα και κοραφέξαλα επικαλείται ο σπινθηροβόλος που
    θα πείσουν τα κοράκια; Άντε αγόρι μου στο σπίτι σου να δείς πως βγαίνει σήμερα το μεροκάματο, άντε να χαρείς ,μη μας βουρλίζεις περισσότερο.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: