Εύβοια: Η «Μανωλάδα» του τουρισμού

Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας

Γενικευμένη απορρύθμιση σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία

Eντυπωσιακά ήταν τα ευρύματα εκτεταμένων ελέγχων της επιθεώρησης εργασίας, μαζί με κλιμάκιο του εργατικού κέντρου Ευβοίας στα ξενοδοχεία του νησιού. Μόλις ένα εφάρμοζε στοιχειωδώς τα προβλεπόμενα εκ του νόμου.

  Στην ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο της Εύβοιας αναφέρει πως: «Την Δευτέρα 16/6/2014 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε Ξενοδοχεία της περιοχής Ερέτριας σε συνεργασία της Κοινωνικής Επιθεώρησης Ν. Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Εύβοιας. Αυτό που διαπιστώθηκε εκφράζεται και στην δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδος Χότζογλου Γεωργίου, ότι η Εύβοια είναι η ΜΑΝΩΛΑΔΑ του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην μόνη Ξενοδοχειακή Μονάδα που ο έλεγχος έδειξε ότι κρατείται το Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο, η Σ.Σ.Ε. και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε ικανοποιητικό επίπεδο είναι το PALMARIVA, που τελεί υπό καινούργια ιδιοκτησία. Στα υπόλοιπες Ξενοδοχειακές μονάδες GRAND BLEU – HOLIDAYS , IN EVIA και ΑVANTIS, οι εργασιακές συνθήκες ήταν τουλάχιστον ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ.

Μη τήρηση Σ.Σ.Ε., κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, μη παράδοση στοιχείων στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, διπλές καταστάσεις Επιθεώρησης Εργασίας, υπογραφή παράνομων και καταχρηστικών ατομικών Σ.Σ.Ε., ήταν μέσα στο μενού των παρανομιών τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και με τις κεντρικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ. Η από κοινού προσπάθεια όλων μας (Ελεγκτικοί Μηχανισμοί, Εργατικό Κέντρο, Σωματεία, Ξενοδόχοι, Δήμοι, Περιφέρεια κ.λ.π.) να αναπτύξουμε τον Νομό μας σε σωστή βάση, να του δώσουμε την προστιθέμενη αξία που δικαιούται και αξίζει απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα είναι επιβεβλημένη».


Αρέσει σε %d bloggers: