Γκ. Χαρδούβελης: Η έναρξη των συζητήσεων για το χρέος θα γίνει μια φορά και έναν καιρό!

Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία είπε ο ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους, πιστοποιώντας θα αρχίσουν  μια φορά και έναν καιρό!

Είναι αυτό που  στην πολιτική αποκαλείται «εκτός τόπου και χρόνου»

Κατά τα λοιπά ο υπουργός Οικονομικών οστη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Λουξεμβούργο επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Εξήγησε ε δε πως υπάρχει εγγύηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της χώρας και αποδεχτηκε πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξαρτάται από τα προαπαιτούμενα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Χαρδούβελης επανέλαβε ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα εκπληρωθούν πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. «Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε», υπογράμμισε.

Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή, με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει».

Ο κ. Χαρδούβελης αναγνώρισε ότι η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια και σημείωσε πως κάθε οικογένεια βιώνει αυτή την κρίση με άνεργους και με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε ακόμη στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται.

 


3 Σχόλια

  • RYaN on 20 Ιουνίου 2014 at 22:35

  Δηλαδή όχι κούρεμα, αλλά ούτε επιμήκυνση …
  Τι έγινε? Μυρίστηκαν επενδύσεις και έτρεξαν πάλι να εξασφαλίσουν «τυράκι» για τις χρεοκοπημένες τράπεζές τους?

  Ο πρώην σύμβουλος του Lionel Jospin: «Καθαρίστε άμεσα τις τράπεζές σας – Έρχεται κούρεμα καταθέσεων»

  «Η λύση είναι να καθαριστούν οι τράπεζες, κάτι που οι Η.Π.Α. έκαναν με πολύ δραστικό τρόπο, αμέσως μετά την κατάρρευση της Lehmann Brothers. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για το πώς αυτό θα γίνει και η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό, εντός του τραπεζικού συστήματος σίγουρα, και λαμβάνει χώρα με αργό ρυθμό.
  Είναι μια διαδικασία, που έχει υπαγορευθεί φυσικά από τη Γερμανία, όπως όλες οι μεγάλες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η Γερμανία έχει πολλές μικρές κακές τράπεζες. Εντούτοις, αυτή η άνομη σχέση, που υπάρχει μεταξύ των κακών τραπεζών και των υγιών, πρέπει να διαρραγεί καθώς ο συστημικός κίνδυνος είναι ακόμη υπαρκτός εντός του τραπεζικού τομέα. Ξέρετε, το σύστημα είναι τόσο περίπλοκο, που κανείς δεν καταλαβαίνει πότε έρχεται το κακό. Παρά τα όσα ακούτε από τους τραπεζικούς αναλυτές και τους οίκους αξιολόγησης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει, όπως είδαμε και από την εμπειρία μας το 2008, το 2009, και το 2010».

  • RYaN on 21 Ιουνίου 2014 at 00:03

  Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα αυτές τις μέρες για την ενέργεια και ειδικά για τους αγωγούς φυσικού αερίου (και ακόμα πιο ειδικά για το south stream), δείτε εδώ γιατί η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής του ενεργειακού μίγματος της Ευρώπης !!! κατασκευάζοντας μόνο τον αγωγό TAP.

   • RYaN on 21 Ιουνίου 2014 at 00:21

   Και ειδικά το χερσαίο τμήμα μάλλον θα πρέπει να γίνει κάπως πιο γρήγορα, γιατί όπως μεταδίδει ο Δημήτρης Λιάτσος από τη Μόσχα: Η Ουκρανία θα «παγώσει» την Ελλάδα τον χειμώνα

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: