Χαρίζουν τα δάνεια σε επιχειρηματίες!

Διαβάστε ποια δάνεια θα χαριστούν!

Ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες για το κούρεμα δανείων ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και το πτωχευτικό δίκαιο.

Μέσα στο καλοκαίρι αρχίζουν οι συζητήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες που έχουν ως στόχο να καταλήξουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει κούρεμα δανείων υπό προϋποθέσεις.

Η διαγραφή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σε επιχειρηματικά δάνεια.
Πρώτη και κυριότερη προϋπόθεση θα είναι η επιχείρηση να έχει προοπτική όχι μόνο βιωσιμότητας αλλά και ανάπτυξης.

Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κορυφαίος παράγοντας του αρμόδιου υπουργείου αποκάλυψε το »δρόμο» για το κούρεμα δανείων στις επιχειρήσεις.
»Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Κάποιες επιχειρήσεις, όποια μέτρα και αν ληφθούν, είναι φυσικό ότι θα κλείσουν. Κάποιες άλλες, όμως, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να αναπτυχθούν, εάν αναγνωρίσουμε ότι ένα κομμάτι των δανείων δεν μπορεί να εισπραχθεί από αυτές. Με το «κούρεμα» -αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη διότι έχει αποκτήσει αρνητική χροιά- πολλές περισσότερες θα καταφέρουν να έχουν λειτουργικά κέρδη και να επιβιώσουν. Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις».


2 Σχόλια

    • RYaN on 20 Ιουνίου 2014 at 22:01

    Τι πάει να πει «όχι μόνο βιωσιμότητα, αλλά και ανάπτυξη»? Κέρδη έχουν? Ή έστω, μετά το κούρεμα προκύπτουν σημερινά κέρδη? Και μιλάμε για σημερινά, όχι κάποια αόριστα, υποθετικά μελλοντικά …
    Αν όχι, τότε ταΐζουνε και πάλι τα «ζόμπι» που διαθέτουνε «κονέ». Θα κλείσουν μόνο όσα μείνανε πολιτικά «ξεβράκωτα».

    • PAKIS on 21 Ιουνίου 2014 at 05:13

    ΟΧΙ ΔΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΗ ΤΟ ΛΕΤΕ…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: