Αλβανία: Το «χωριό του χασίς» κατέλαβε μετά από πολλά χρόνια η αστυνομία

Μετά από κλοιό πέντε ημερών – Κατασχέθηκαν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Το «απόρθητο κάστρο», όπως συνηθίζουν πολλοί να αποκαλούν το χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, έναν από τους πλέον γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης, άντεξε μόλις πέντε ημέρες στον κλοιό της αστυνομίας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, η αστυνομία ελέγχει κάθε γωνιά στο «χωριό του χασίς».

Εντός της ημέρας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο κέντρο του χωριού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση – χωρίς να υπολογίζονται σ’ αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία, δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του.

Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρις ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια, καταστραφούν οι καλλιέργειες χασίς και ο εξοπλισμός επεξεργασίας και συντήρησής του.

Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι «σήκωσε» τους τόνους στην αλβανική Βουλή, με έντονη λογομαχία του προέδρου του σώματος, Ιλίρ Μέτα, με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος αποβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από την αίθουσα.

naftemporiki.gr


Αρέσει σε %d bloggers: