«Αφαίρεσαν υλικό που έκαιγε Παπανδρέου για το έλλειμμα»

«Αφαίρεσαν υλικό που έκαιγε Παπανδρέου για το έλλειμμα»Πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν αλλοίωση της δικογραφίας – Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού

Τα πρώην στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης με υπόμνημα – φωτιά, που δημοσιεύει σήμερα η «Real News» καταγγέλλουν την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αφαιρέθηκαν από τη δικογραφία ουσιώδες μαρτυρικό υλικό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, και το οποίο αφορά τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών να μπει η υπόθεση στο συρτάρι, η κίνηση των δύο πρώην στελεχών φέρνει νέα δεδομένα.

Στο υπόμνημα αναφέρεται: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ’ ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη. Από τη δικογραφία λείπουν επίσης «οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανρέας Γεωργίου και οι οποίοι είχν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ’ εντολή του να είχε εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οποιαδήποτε βεβαίωση ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού

«Η μοναδική συγκάλυψη είναι αυτοί που επιδιώκουν, όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» απαντά, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, μέσω δήλωσης του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου.

Ο κ. Ελενόπουλος, στην απάντησή του παραθέτει απόσπασμα από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013, την οποία ψήφισε η ΝΔ και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, έκθεση στην οποία καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, αλλά και απόσπασμα από την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία επίσης καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, και την οποία, όπως αναφέρει, «πολλοί προσπάθησαν να θάψουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Ελενόπουλος αναρωτιέται «ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα». Όπως αναφέρει στη δήλωσή του αυτοί που την αποκρύπτουν είναι «οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων.

Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα.

Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον.

Όμως, αν κάτι έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι, για να οδηγηθούν η χώρα και οι Έλληνες σε ένα βιώσιμο μέλλον, απαιτείται κατανόηση του προβλήματος, των πραγματικών αιτιών που μας έφεραν στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής.

Και η αδυναμία και η άρνηση κατανόησης αυτής της αδήριτης ανάγκης, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: από τη μιά, οι πολλοί να πληρώνουν και μάλιστα, δυσανάλογα, τις τραγικές συνέπειες από τις επιλογές των πραγματικών υπευθύνων και από την άλλη, να εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση».

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, «η Ελλάδα το 2009 είχε έλλειμμα 15,8% του ΑΕΠ ή 36,5 δισ ευρώ. Πρόκειται για γεγονός που αποτυπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια και κυρίως με διαφάνεια, για πρώτη φορά από την Ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή και την επικύρωσε η Eurostat, με τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «κάποιοι πιστεύουν ότι αν ποινικοποιηθεί η αλήθεια, θα καταφέρουν να κρύψουν κάτω απ το χαλί την αναξιοπιστία που είχε η χώρα μέχρι το 2010, φορτώνοντας όλα τα δεινά για τα οποία η χώρα μπήκε σε περιπέτειες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση, στην αποτύπωση της πραγματικότητας».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, από την Χίο, όπου βρίσκεται, έκανε την εξής δήλωση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News για τις καταγγελίες της Ζωή Γεωργαντά και του Νίκου Λογοθέτη για την υπόθεση των αλλοιωμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ:

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που καταγγέλλει και ζητά προς διερεύνηση η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά σχετικά με τα αλλοιωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου. Το ΠΑΣΟΚ ούτε να διανοηθεί ότι θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ο δε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να τοποθετηθεί στην ανακοίνωση των συνεταίρων του, του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή».

πηγή


27 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 22 Ιουνίου 2014 at 19:46

  Κυβέρνηση «Ωραίο μου Πλυντήριο» ….

  • RYaN on 24 Ιουνίου 2014 at 22:01

  Η ουσία αυτού του θέματος είναι αυτή εδώ:
  Η Κομισιόν δεν ζήτησε συμπερίληψη των χρεών των νοσοκομείων στο έλλειμμα 2009.

  Δεν ήταν, όντως, παράνομο αυτό που έγινε. Ο Παπακωνσταντίνου μπορούσε, τότε, να επιλέξει αν θα έβαζε ή όχι αυτό το έλλειμμα στο λογαριασμό. Ήταν όμως τόσο βλακώδες, που δύσκολα πείθει ότι δεν ήταν κακόβουλα βλακώδες.
  Είναι από αυτά που δε μπορεί να εκδικάσει η δικαιοσύνη, αλλά μόνον η κοινή γνώμη.

  • Ισόνομος πολίτης on 24 Ιουνίου 2014 at 22:41

  Εντάξει ήτανε (ας πούμε) μικρότερο (χα…χα…χα..)
  Αλλά πόσο μικρότερο, κανείς δεν μας το λέει.
  Τα 36,5 δις του ελλείματος πάντως δημιούργησαν έμεσα ένα ταμειακό έλλειμμα που έφερε σε αδυναμία την τότε κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις από τοκους και ομολογίες 10 δίς. και αυτά φυσικά πληρωτέα την 19/5/2010.
  Αν δεν εξοφλούνταν τότε, μερικοί εδώ μέσα γνωρίζουν τι θα ΕΣΗΜΑΙΝΕΙ….αυτό
  Επίσης στη συνέχεια θα είχαμε την μη πληρωμή μισθών & συντάξεων για τους επόμενους 4 μήνες.
  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ κατάσταση με τα όλα της…
  Τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων είναι και πρέπει να είναι ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ..
  Στην Ευρώπη έχουνε νοσοκομειακές μονάδες καλά οργανωμένες και από άποψη οικονομική, ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ….
  Διαφορετική κατάσταση στο χώρο της υγείας εκεί…..από ότι…. στην Ελλάδα..

   • RYaN on 24 Ιουνίου 2014 at 23:24

   Αυτά δεν μετριούνται σε δισ. αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ. Η διαφορά, που ήταν μεγάλη λόγω κακοδιαχείρισης Αβραμόπουλου, θα έβγαζε πρώτη στο έλλειμμα την Ιρλανδία – λόγω τραπεζών – και όχι την Ελλάδα. Η εικόνα της χώρας στις παγκόσμιες αγορές θα ήταν πολύ διαφορετική. Επίσης, στις 29/1/2010 η Ελλάδα δανείστηκε με αρκετά καλό επιτόκιο και με υπερπροσφορά δανειζόμενων ποσών. Όσο οι αγορές δεν έλεγαν να κάνουν πίσω, αυτοί τόσο πρόσθεταν κι άλλα στο τσουβάλι. Ξέθαψαν μέχρι και τα swaps του Σημίτη, για να τα βάλουν κι αυτά σε χρέος και έλλειμμα. Στο τέλος ζήτησαν να δανειστούν με 5,9%, όταν το επιτόκιο στη δευτερογενή ήταν 6,3%. Αυτοί που είχαν το χρέος στα χέρια τους (λεγόμενοι κερδοσκόποι) ήταν DB, BNP κσι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές κατά κύριο λόγο. Αυτές αρνήθηκαν το roll-over με 5,9% για να εισπράξουν φρέσκο χρήμα των ευρωπαίων φορολογουμένων, το οποίο η Ελλάδα το χρεώθηκε τότε με 5,1%.

    • Ισόνομος πολίτης on 25 Ιουνίου 2014 at 11:04

    Ο βραχ/σμος δανεισμός δεν ήτανε ποτέ ενδεικτικός κανενός κλίματος (θετικού ή αρνητικού).
    Από το Φεβρουάριο του 2010 και μετά τα spreads κάνανε party.
    Τα δεκαετή ομόλογα ήτανε το ζητούμενο και εδώ τα επιτόκια. ήτανε απαγορευτικά για τις δυνατότητες της Χώρας.
    Τι να λέμε τώρα?
    Όλα τα ελλείμματα ήτανε στον ύψιστο βαθμό, από το ισοζύγιο των εξωτερικών συναλλαγών μέχρι εκείνο του κρατικού προϋπολογισμού.
    Επί της ουσίας:
    Κάκιστη οικονομική κατάσταση

     • RYaN on 25 Ιουνίου 2014 at 17:00

     Το προηγούμενο σχόλιο αναφέρεται αποκλειστικά σε μακροπρόθεσμο δανεισμό ομολόγων.
     Βέβαια, γενικά μιλώντας, έχει και ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός τη σημασία του (το τρέχον επιτόκιο κάτω το 2% των εντόκων γραμματίων έχει εντυπωσιάσει πολλούς).

  • pap-net on 24 Ιουνίου 2014 at 23:09
   Author

  Υπήρξε ανάγκη να πάνε τους λαούς στα μνημόνια για να πληρώσουν τις ζημιές των τραπεζιτών. Το τέχνασμα με το έλλειμμα ήταν τόσο προσχηματικό όσο προσχηματικός είναι ο όρος “Σοσιαλιστής” για τον Γιωργάκη.

  Ελλάδα Ισπανία Πορτογαλία Ιρλανδία Κυπρος με δόσεις και μνημόνια διοχέτευσαν στις τράπεζες 1.5 -2 τρις όταν αυτές δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές.

  Ξυπνα!!!

   • RYaN on 24 Ιουνίου 2014 at 23:29

   Στο banking υπάρχουν δύο είδη χρήματος: το χρέος που αντικαθίσταται με νέο χρέος (το κακό χρήμα) και το φρέσκο χρήμα που βρίσκεται σε μετρητά ή χρυσό σε ταμεία, ή στις τσέπες των ανθρώπων (το καλό χρήμα). Όταν βάζουν χέρι στο καλό χρήμα διορθώνουν όλα τα ισοζύγια τους, γιατί επιτέλους έχουν κάτι πραγματικό στα χέρια τους για να πουλήσουν.
   Αυτό ήταν το ισχυρό τους κίνητρο, αφού δεν είχαν φτάσει σε αδυναμία δανεισμού.

  • RYaN on 24 Ιουνίου 2014 at 23:39

  Δεν είχα την απαίτηση από τον Παπανδρέου να γνωρίζει για όλα αυτά. Έπρεπε, όμως, να τα ξέρει τέλεια ο Παπακωνσταντίνου, τόσο λόγω επαγγέλματος, όσο και γιατί τα χειρίστηκε προσωπικά.

  • Ισόνομος πολίτης on 25 Ιουνίου 2014 at 08:56

  Ανικανότητα και απειρία δεν λέω υπήρξαν, αλλά οι εναγώνιες, φιλότιμες και επίπονες προσπάθειες έγιναν και προς πάσα κατεύθυνση.
  Βέβαια εκείνο το:
  «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» του μεγάλου ρήτορα της αρχαιότητας Δημοσθένη, εδώ «κουμπώνει» τέλεια.
  Από το σημείο αυτό και μετά, βλέπουμε να παίρνουν το «φτυάρι» μερικοί εμπαθείς καλοθελητές (υποτίθεται ΠΑΣόκοι) ή πολιτικά αντίθετοι σπεκουλαδόροι (ίδιοι είναι και μπορώ να πω οι πρώτοι είναι οι χειρότεροι), και να ρίχνουν…ρίχνουν…ρίχνουν…. χωρίς….. σταματιμό.
  Χαράς ευαγγέλια για τη χοληδόχο κύστη μερικών….πράγματι…
  Αδέκαστος κριτής όμως η ιστορία που θα σταθεί με καθαρό και αντικειμενικό μάτι στα γεγονότα εκείνης της «εποχής – σταθμό» για την Ελλάδα…..για να δώσει το στίγμα των καιρών προς το καλό και το συμφέρον των νέων επόμενων γενεών…
  «Μνημόνια» και «μεταρρυθμίσεις» εσωτερικού χαρακτήρα ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ από το 2006, αλλά ποιος να τα κάνει?
  Το μπουλουκωτό παλικάρι εκείνος ο «καταλληλότερος» τότε, αναφωνούσε με στεντόρειο ύφος:
  «Αφήστε τα για αργότερα»

  • Astrexas on 25 Ιουνίου 2014 at 12:43

  Η Ελλαδα το 2009 χρεοκοπησε τελεια και παυλα.
  Ο Ισονομος εχει δικαιο η οικονομικη κατασταση ηταν κακιστη.
  Το εμπορικο ελλειμα εφτασε το 2009 43δις.
  Οι τοκοι του δημοσιου χρεους που ουσιαστηκα μας χρεοκοπησαν ηταν 16 δις και τον επομενο χρονο το 2010 19 δις και τον επομενο αλλα τοσα.

  Η Ελλαδα ειχε φτασει στο σημειο οπου τα εσοδα της δεν εφταναν για την πληρωμη των τοκων.
  Οι αγορες αυτο το ξεραν και αν τροφοδοτουσαν ακομα την Ελλαδα με χρημα ηταν γιατι απο πισω υπηρχε το ευρω και η ε.ε.

  Το θεμα ειναι οτι τα τζιμανια τα δικα μας(οι πολιτικοι μας)ξεραν και αυτοι οτι απο πισω υπηρχε η ε.ε και τα ειχαν γραμενα στα παπαρια τους ολα.
  Ετσι ηρθαν τα μνημονια για να καλυψουν την αδυναμια του δικου μας πολιτικου προσωπικου και να τιμωριθει ο Ελληνικος λαος που συντηρουσε και συντηρει ακομα «τα τζιμανια»

   • Astrexas on 25 Ιουνίου 2014 at 12:47

   υγ.οι αγορες εσχροκερδουσαν με τις πλατες της ε.ε χωρις να ρισκαρουν…..σε βαρος των Ελληνων πολιτων που πληρωνουν το μαρμαρο.
   Οι αγορες απλα καναν την δουλεια τους.

   • RYaN on 25 Ιουνίου 2014 at 17:06

   Η κατάσταση ήταν κακή, αλλά όχι πολύ χειρότερη από πολλών άλλων. Και αυτό την έκανε διαχειρίσιμη στις αγορές τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2010. Άλλωστε κι αυτό είναι μία τέχνη ή επιστήμη που τη μαθαίνουμε στους νεότερους. Έγινε συντονισμένη προσπάθεια για να εμφανιστεί η Ελλάδα ως η χείριστη των περιπτώσεων του πλανήτη !!!
   Από τη στιγμή που έπεσαν οι υπογραφές και το φρέσκο χρήμα των φορολογουμένων τέθηκε επάνω στο τραπέζι, ήταν θέμα αντίστροφης μέτρησης για να πάψει είναι «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» (κατά γαπ) ή «πυροσβεστήρας κρεμασμένος στον τοίχο» (κατά μέρκελ) και να περιέλθει στα χέρια των πεινασμένων για φρέσκο χρήμα τραπεζών.

    • Astrexas on 25 Ιουνίου 2014 at 19:07

    Δεν πιστευω στην συντονισμενη προσπαθεια στο ξενικο πλανο αρπαχτες σαφως και υπηρξαν.
    Οι αγορες ειχαν ως «συνορο» το 120% του ΑΕΠ ..απο εκει και περα περνεις τον μπουλο

    …. ο μεοσς ορος της ευρωζωνης στο ποσοστο χρεους δεν ξεπερασε και δεν ξεπερνα το 120% απο το ΑΕΠ….και γιαυτο οι αγορες δεν ειχαν προβλημα να συνεχισουν να εσχροκερδουν…χωρις ρισκο 🙂

    Η εσχροκερδια με το φρεσκο χρημα των φορολογουμενων συνεχιζεται..οι αποδοσεις των κρατικων ομολογων ειναι τεραστιες και χωρις ρισκο για τους μεγαλους.

     • RYaN on 25 Ιουνίου 2014 at 20:19

     Η Ελλάδα είχε 110% δημόσιο χρέος και πολύ μικρό ιδιωτικό, από το πιο μικρό συνολικό χρέος (Δημ. & Ιδ.) στην Ευρώπη.
     Οι αγορές, όμως, δε δανείζουν με βάση το χρέος, αλλά με βάση το έλλειμμα. Εκεί παίχτηκε τότε το παιχνίδι.

      • Astrexas on 25 Ιουνίου 2014 at 21:58

      το κοστος του χρεους δημιουργει το ελλειμα και αμεσα(με την καταγραφη του στα εξοδα του προυπολογισμου) και εμεσα(με μειωση των δημοσιων επενδυσεων)….αρα οτι και να πεις στην προκειμενη ειναι ενα και το αυτο.

      ειχε φυγει κατα πολυ απο το 110% ηταν κοντα στο 120%.

      240 δις ΑΕΠ με 296 δις χρεος

      • Astrexas on 25 Ιουνίου 2014 at 22:08

      Το ελλειμα γιγαντωθηκε το 2009 λογο εκλογων….κανεις δεν πληρωνε οι εισπραξεις και τα εσοδα του κρατους κατερευσαν και γιγαντωθηκε αυτο…..

      • Astrexas on 25 Ιουνίου 2014 at 22:28

      Kai ekei αρχιζουν οι αρπαχτες του παπ και οι κουτουπονηριες του γαπ για να δεσει το γλυκο!!!

      • RYaN on 25 Ιουνίου 2014 at 23:20

      Το χρέος όλων των δυτικών χωρών είναι τεράστιο. Το παιχνίδι γίνεται με τους στατιστικούς κανόνες. Αν η Γερμανία εγγράψει το ασφαλιστικό της χρέος «τετέλεσται». Η Ελλάδα με τους κανόνες που ίσχυαν τότε μπορούσε να εγγράψει 110%.
      Το έλλειμμα αυξάνει από την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά το 2009 (και ειδικά μετά τις εκλογές) το ελληνικό χρέος κατέγραψε τα χαμηλότερα επιτόκια που είχαν ποτέ εμφανιστεί από γεννέσεως ελληνικού κράτους.

      • RYaN on 25 Ιουνίου 2014 at 23:47

      Πέτρος Χριστοδούλου στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009:
      «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν»
      «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορουμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».
      «Εγώ απλώς αρκέστηκα σαν τεχνοκράτης να πω «μη μου χαλάτε την αγορά»».

      • Astrexas on 26 Ιουνίου 2014 at 00:01

      Η διαφορα η μεγαλη ειναι οτι η Ελλαδα πληρωνε για τοκους το ενα τριτο του συνολου των εισοδων της για τοκους….φανταζεσαι την Γερμανια με αναλογο ποσοστο???
      τοτε πραγματι θα ειχαμε το “τετελεσται”…οπως ειχαμε και για την Ελλαδα

      • RYaN on 26 Ιουνίου 2014 at 00:40

      Ναι, το φαντάζομαι. Αν η Γερμανία κάνει την εγγραφή μέσα σε μία νύχτα, τόσο θα φτάσει 🙂
      Κατά τα άλλα, η Ελλάδα μέχρι το 2011 πλήρωνε τόκους που είχε συμφωνήσει επί δραχμής!!! Άλλη μία φοβερή βλακεία κατά την είσοδο στο ευρώ.

      • Astrexas on 26 Ιουνίου 2014 at 13:45

      Εαν πληρωνε τοκους στα ομολογα της με επιτοκιο 5%…ναι τοτε ισως να ειχες δικαιο…η γερμανια μην ξεχνας οτι ενα διαστημα δανειζονταν με αρνητικο επιτοκιο 😉

      h italia exei megalo problhma giazto kai trabhje to xreow thw thn anhfora δανειζονταν με 7% για να αποφυγει τα μνημονια 🙂

      • RYaN on 26 Ιουνίου 2014 at 21:12

      Για να συνοψίσω: Αυτό που έγινε από την τότε ελληνική κυβέρνηση ήταν μία άθλια διαχείριση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας, με τη σύμπραξη της Κομισιόν (Αλμούνια) και ίσως και ΔΝΤ (DSK). Και όλη η διαχείριση έγινε αποκλειστικά από τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν είχε ούτε καν διορίσει έναν διοικητή στον ΟΔΔΗΧ (τον έψαχναν δήθεν στο opengov και τελικά έβαλαν μετά τα τετελεσμένα (2/2010) τον όντως έμπειρο Πέτρο Χριστοδούλου, τον οποίο όμως δεν τον άφηναν να κάνει τη δουλειά του).
      Αρχικά, όλα έμοιαζαν σα μία βλακώδη προσπάθεια να εκθέσουν ακόμη περισσότερο την προηγούμενη κυβέρνηση – η οποία ήταν όντως εκτεθειμένη λόγω της κακοδιαχείρισης του 2009. Όμως, στη συνέχεια, όταν είδαν ότι η τακτική τους αυτή ήταν μόνο εσωτερικής κατανάλωσης και δεν έπειθε στο εξωτερικό, τότε άρχισαν να κατηγορούν το σύνολο του ελληνικού λαού ως διεφθαρμένο και συνένοχο! Δηλαδή, μιλάμε για ανείπωτες ναζιστικές τακτικές συλλογικής ευθύνης. Όλα αυτά δύσκολα μπορούν να πείσουν για την αθωότητα των κινήσεών τους, αλλά δεν είναι και αποδείξει ενοχής.
      Αυτά τα ολίγα.
      auf Wiedersehen 🙂

      • Astrexas on 26 Ιουνίου 2014 at 23:21

      ..δεν αλλαζω ουτε ενα γραμμα..ακριβως ετσι!!

      • Astrexas on 27 Ιουνίου 2014 at 12:58

      Θα προσθεσω ομως οτι πισω απο την «βλακώδη προσπάθεια να εκθέσουν ακόμη περισσότερο την προηγούμενη κυβέρνηση» κρυβονταν αρπαχτες ημετερων

  • Ισόνομος πολίτης on 26 Ιουνίου 2014 at 23:30

  Το δικό μου επιμύθιο της συγκεκριμένης περίπτωσης που απετέλεσε την αρχή των μετέπειτα δεινών, εγγράφεται και σχολιάζεται ύπερθεν:
  (Ισόνομος πολίτης says:
  June 25, 2014 at 8:56 am)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: