Πολιτική κίνηση από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Η νέα γενιά των συνδικαλιστών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ συγκροτούν κίνηση. Τις επόμενες ημέρες στην δημοσιότητα το κείμενο. Οι πιέσεις για συμμετοχή στο συνέδριο του κόμματος.

politiki-kinisi-apo-prwin-stelexi-tou-pasok

Νέα κίνηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς συγκροτούν συνδικαλιστές που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχουν επεκτείνει τις επαφές τους σε όλους τους συνδικαλιστικούς χώρους και τα επιμελητήρια.

του Νίκου Τσίτσα | The TOC

Επικεφαλής της κίνησης είναι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, το στέλεχος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Τάνια Καραγιάννη και ο Τ. Κορμάς, συνδικαλιστής στον χώρο των γιατρών, ενώ έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και με στελέχη από τους δικηγόρους, την ΓΣΕΕ, άλλες ομοσπονδίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα από 1.000 στελέχη ανά την Ελλάδα βρίσκονται σε επικοινωνία με επιδίωξη να πρωταγωνιστήσουν ως κίνηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το μανιφέστο των συνδικαλιστικών στελεχών. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ η κίνηση των συνδικαλιστών ζητά την αλλαγή πολιτικών και ηγεσίας και την απομάκρυνση από την κυβέρνηση. «Όσο το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τις πολιτικές του Μνημονίου και παραμένει στην κυβέρνηση δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε τις εξελίξεις στο κόμμα» αναφέρουν στελέχη της κίνησης στο TheTOC.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές έχουν προσεγγισθεί από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο όπως ο Θάνος Μωραϊτης, ο Δημήτρης Ρέππας κ.ά. με στόχο να επανέλθουν στο κόμμα και να συμμετέχουν στο συνέδριο. Οι επικεφαλής της κίνησης ωστόσο φέρονται αποφασισμένοι να μην συμμετέχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη της ΔΗΜΑΡ του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.


Αρέσει σε %d bloggers: