Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής χαιρετάει… τον ήλιο

Αποκαλυπτήρια για όσους διατηρούν αμφιβολίες για την ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της οργάνωσης, Μιχαλολιάκο και Παππά αντίστοιχα, να χαιρετούν ναζιστικά με φόντο σβάστικες και να αποδίδουν τιμές στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Επιπλέον δημοσιεύεται φωτογραφία του βουλευτή του κόμματος και εκπροσώπου του, Ηλία Κασιδιάρη, να φωτογραφίζεται με την σημαία των δυνάμεων κατοχής. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο Γερμανικό Νεκροταφείο στον Διόνυσο, με αφορμή τα γενέθλια του Χίτλερ, τα οποία γιορτάζουν.

Υπενθυμίζεται πως είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου, Γενικού Γραμματέα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, να χαιρετά ναζιστικά.

Στο παρελθόν είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες του Νίκου Παππά, να χαιρετά ναζιστικά, να φορά τη στολή των Ες Ες και να φωτογραφίζεται μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό. Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει επίσης ύμνους στον Χίτλερ.

Σημειώνεται πως σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αρνούνται ότι στον πυρήνα της «ιδεολογίας» της οργάνωσης βρίσκεται ο γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός, υιοθετώντας «πατριωτική» ρητορική και εξαγγελίες περί «καθαρισμού» του τόπου από τους «κλέφτες» και τους μετανάστες.

Ωστόσο η οργάνωση διώκει συστηματικά Έλληνες με τους οποίους δεν συμφωνεί, δεν έχει δείξει αλληλεγγύη σε κάποια κινητοποίηση εργαζομένων, ενώ είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των ερωτήσεων στη Βουλή που έχουν καταθέσει υπέρ οικονομικά ισχυρών.

Στις Ευρωεκλογές Χρυσή Αυγή ψήφισαν πάνω από 536.000 Έλληνες.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ακροδεξιά οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη «4η Αυγούστου».

Το 1976, συνελήφθη για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του εκτελεσθέντα από τη 17 Νοέμβρη, βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.

Στις 31 Ιουλίου 1978, ανακοινώθηκε η σύλληψή του μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα καθαιρέθηκε από το βαθμό του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων.

Αρχικά παραπέμφθηκε στον ανακριτή για παράβαση του νόμου 774/78 «περί καταστολής της τρομοκρατίας» σε βαθμό κακουργήματος.

Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε στο πενταμελές εφετείο για παράβαση του νόμου 495/76 «περί όπλων και εκρηκτικών υλών» ως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών.

Υπάρχουν έγγραφα της εποχής που θέλουν τον Μιχαλολιάκο, κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στις 27-7-1978, να καταδίδει στην Αστυνομία τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης στην οποία συμμετείχε

Με έγγραφο που εμφανίζεται να χρονολογείται από το 1981, κατηγορήθηκε για συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και πως με την κωδική ονομασία «ΑΣΤΥΑΝΑΞ» λάμβανε από αυτήν μηνιαία αμοιβή 120.000 δραχμές.

Η Χρυσή Αυγή επικαλείται την απόφαση 52803/04 του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της σύμφωνα με την οποία το έγγραφο αυτό κρίνεται πλαστό.

Έχει εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, όπως συνέβη στις 17 Ιανουαρίου 2011, με τον ναζιστικό χαιρετισμό προς τον δημοτικό σύμβουλο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος τον αποκάλεσε φασίστα.

Ο προφυλακισθείς Γενικός Γραμματέας της Χ.Α., στην κατάθεσή του ενώπιον της Βουλής, η οποία ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του κατήγγειλε μέλη της κυβέρνησης ως πρώην συνοδοιπόρους του.

Nooz.gr


Αρέσει σε %d bloggers: