Εκρηξη Λαφαζάνη στη Βουλή: Το πολίτευμα δεν έχει καμία σχέση πια με Δημοκρατία

Μέσα σε κλίμα έντασης άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγω για αίσχη και αθλιότητες και απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε: «Σας εξευτελίζουν. Δεν έχουν γίνει ποτέ στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας τέτοια πράγματα. Σε κανέναν κοινοβούλιο δημοκρατίας δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Κλείσατε τη βουλή για 15 μέρες χάθηκε χρόνος και τώρα πέφτουν βροχή κρίσιμα νομοσχέδια. Έχετε διασύρει και τελειώσει τη βουλή. Με αυτό το νομοσχέδιο διαλύετε το ελληνικό περιβάλλον και το παραδίδετε στα αδίστακτα συμφέροντα. Το πολίτευμα δεν έχει καμία σχέση πια με δημοκρατία. Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπουλάτε τη χώρα. Καλώ τους βουλευτές να εξεγερθούν και να υπερασπίσουν τη δημοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε τετελεσμένα.»

Στις κατηγορίες Λαφαζάνη αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βλαχος που του είπε «τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσετε για τον δικό σας πολιτικό φορέα. Και μην μιλάτε στη ΝΔ για διαπλοκή για τη εμείς την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη διαπλοκή».

Από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής ανέφερε ότι «καταγγέλλουμε το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θέλει να άρει κάθε εμπόδιο που δεν διευκολύνει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Θα παλέψουμε για την ανατροπή του».

Τέλος από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι τους βουλευτές του κόμματος δεν τους βρίσκει σύμφωνους το γεγονός ότι δεν υπάρχει άνεση να συζητηθεί το θέμα αλλά κατανοούν τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου.

Πηγή: iefimerida.gr


2 Σχόλια

  • RYaN on 24 Ιουνίου 2014 at 22:15

  Bloomberg: Εδιωξαν τον Θεοχάρη γιατί ήθελε να ελέγξει 300 πλούσιους Ελληνες

  Ορίστε, τι λένε οι ξένοι. Όσο ο Θεοχάρης έσκιζε μικρομικρούς και μικρομεσαίους φουκαράδες όλοι οι κυβερνητικοί στην Ελλάδα του έδιναν συγχαρητήρια. Μόλις άγγιξε τους «εκλεκτούς» …. καταλαβαίνετε.
  Η εγκύκλιος για τα ομόλογα θα μπορούσα να πω ότι ήταν και πρόφαση, παρότι εξέπληξε αρκετούς όταν εμφανίστηκε.
  Όταν όμως γνωστό οικονομικό site ανέδειξε το θέμα αρκετά νωρίτερα, κανείς δε συγκινήθηκε.

   • RYaN on 24 Ιουνίου 2014 at 22:18

   Εδώ η αναδημοσίευση που κάναμε στο blog.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: