Ανένδοτο ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ καλά κάνει

Η κοινωνία θα ωριμάσει και θα ξυπνήσει από το λήθαργο στα πεζοδρόμια.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σε πρώτη φάση, να μην περάσουν τα  νομοσχέδια  για τα ξεπουλήματα θαλασσών ακτών και  ΔΕΗ που μπήκαν μπροσταμε τον ανασχηματισμό. Σε δεύτερη φάση, να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και σε τρίτη φάση να αποτραπεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, ώστε να προκληθούν εκλογές.
Με χαρακτηριστικά «ανένδοτου αγώνα ανατροπής» όλων των κυβερνητικών επιλογών μέσα και έξω από τη Βουλή ξεκινά η εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα όπως αναφέρει η σημερινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την προσεχή Πέμπτη με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.

Ήδη έχουν σταλεί προσκλήσεις συμμετοχής με στόχο την κοινή δράση στο ΚΚΕ, την ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝ.ΕΛ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους, πέραν των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκστρατεία θα λάβουν μέρος, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, όλα τα κορυφαία στελέχη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος .

Παράλληλα με την πολιτική εκστρατεία θα κινηθεί και η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος με το στήσιμο νέων οργανώσεων, την προσέλκυση νέων μελών, την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και διαλόγου για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.

Όσον αφορά την ΔΕΗ, πρώτος στόχος, όπως θα τεθεί και στην εκδήλωση της Πέμπτης, είναι να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο. Δεύτερος στόχος, η διερεύνηση νομικών δυνατοτήτων για την ακύρωση της εφαρμογής του νόμου.

Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλα νομοσχέδια όπως αυτό για το Ρυθμιστικό Σχέδιο. Εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σε πρώτη φάση, να μην περάσουν τα κρίσιμα νομοσχέδια που προαναφέρθηκαν, σε δεύτερη φάση, να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό και σε τρίτη φάση να αποτραπεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, ώστε να προκληθούν εκλογές. Τα ανωτέρω συνιστούν την «τριλογία του ανένδοτου αγώνα» για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και την πρόκληση εκλογών, σύμφωνα με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


Αρέσει σε %d bloggers: