Non paper πανικού από το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάσταση πανικού το ΠΑΣΟΚ Σε κατάσταση πανικού το ΠΑΣΟΚ

“ Το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, έχει προκαλέσει πανικό στο επιτελείο της Χ. Τρικούπη ”

Σε απεγνωσμένες κινήσεις προβαίνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχοντας υποστεί νέα συρρίκνωση στις ευρωεκλογές του Μαΐου, βλέποντας τα ποσοστά του να βρίσκονται και επίσημα πλέον σε μονοψήφιο αριθμό με τάσεις περαιτέρω συρρίκνωσης, καθώς συνεχίζει να βαρά το μνημονιακό ντέφι της κυβέρνησης Σαμαρά, προσπαθεί μέσω non papers του Τομέα Επικοινωνίας του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άνοιγμα του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα σε ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, το οποίο έχει προκαλέσει πανικό  στο επιτελείο της Χ. Τρικούπη.

«Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συνεργασία με εκπροσώπους του δήθεν προοδευτικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού και να εξωραΐσει το κήρυγμα αποστασίας που κάνει: «Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους και τα στελέχη που έχουν έρθει σε ανοιχτή ρήξη με το ΠαΣοΚ του μνημονίου και της δεξιάς συγκυβέρνησης, που δεν χωρούν σε κεντροαριστερά σενάρια που έχουν ως μόνο στόχο να ανακόψουν τη δυναμική μίας πραγματικής, ριζοσπαστικής αριστερής αλλαγής. Παρά τις διαφορές μας, είμαστε ανοιχτοί να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες για να σταματήσει η καταστροφή», τονίζεται χαρακτηριστικά στο non paper της Χ. Τρικούπη, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε πανικό μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Είναι κάτι  παραπάνω από προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία γίνεται λόγος για συμμαχίες «από τα αριστερά της Αριστεράς ως τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας», πρόκειται να μειώσει ακόμα περισσότερο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Το ΠΑΣΟΚ, μη μπορώντας να αλλάξει πολιτική, αλλά έχοντας επιλέξει να είναι η ουρά της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι εγκλωβισμένο στα πολιτικά του αδιέξοδα. Από τη  μια δεν θέλει να χάσει άλλους ψηφοφόρους και από την άλλη συνεχίζει να επιμένει στη μνημονιακή πολιτική που επιβάλουν οι δανειστές.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι ένα ακόμα απόσπασμα από το non paper της Χ. Τρικούπη, στο οποίο σημειώνεται ότι  «Ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από ποτέ, αδυνατώντας να αντιληφθεί τις πραγματικές προτεραιότητες  των πολιτών και της χώρας και να συμβάλει στην προώθηση τους , κατασκευάζει ένα εμφυλιοπολεμικό σκηνικό και παραμένει προσκολλημένος στο ερώτημα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει η συμφωνία της Βάρκιζας το 1945». Είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο τα έχει μπερδέψει, αλλά εκτιμά ότι οι προτεραιότητες των πολιτών της χώρας, τους οποίους στη συντριπτική τους πλειονότητα έχει ισοπεδώσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είναι να ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο δρόμο και να «συμβάλει και να προωθήσει» και εκείνος στην καταστροφή του λαού.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, η Χ. Τρικούπη, προσπαθώντας να συγκρατήσει ψηφοφόρους, κάνει λόγο για προσπάθεια «ποινικοποίησης της κεντροαριστεράς» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ είναι προφανής η αγωνία του ΠΑΣΟΚ όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να συγκρατήσει ακόμα και τους ίδιους τους βουλευτές του.

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα επιτίθεται και σε όσους το έχουν εγκαταλείψει, αλλά πιθανότατα και σε όσους προτίθενται να το κάνουν, λέγοντας ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είτε είναι παραπλανημένοι είτε διαπλεκόμενοι, μιλώντας για «τυχοδιωκτισμό», γεγονός βέβαια που έχει επισημανθεί και από αρκετά σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Κλείνοντας, το ΠΑΣΟΚ, στο non paper, κάνει λόγο και για την υπόθεση των ναοηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπέστη δεινή ήττα σε όλες τις σχετικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις ενώ επι της ουσίας έχουν αποδεχθεί ( ψηφίζοντας «παρών» στην τελευταία ρύθμιση του Απριλίου 2014 που παραπέμπει ρητά στη ρύθμιση του 2010 ) το νόμο του 2010, τον μόνο που θωρακίζει τα συμφέροντα του δημοσίου». Το ποιος υπέστη βέβαια ήττα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αφήσει έτσι αυτή την υπόθεση.

Από αυτό το non paper, το μόνο σίγουρο είναι ότι αναδύεται ένα κλίμα πανικού εκ μέρους της Χ. Τρικούπη, αλλά και ο φόβος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Όποτε και αν αυτές έρθουν. Λογικό…

Periodista.gr


Αρέσει σε %d bloggers: