Στα 66 δισ. εφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

μεταφέρουν το χρεος της χώρας στους πολίτες καταχρεώνοντας τους στην εφορία

Κατά το πρώτο 5μηνο του 2014, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο τον Μάιο η αύξηση ήταν της τάξης των 873 εκατ.

Νέα αύξηση, κατά 873 εκατ. ευρώ, σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με τους ελέγχους και το μέγεθος των προστίμων να είναι σαφώς κάτω από τους στόχους.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται πλέον στα 66,37 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014 δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εισπράξει μέχρι τα τέλη Μαΐου 852 εκατ. ευρώ, ενώ από τις νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν φέτος, έχουν εισπραχθεί 585 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς ελέγχους, μέχρι τα τέλη Μαΐου ολοκληρώθηκαν 153 σε μεγάλες επιχειρήσεις, έναντι στόχου 250 για πρώτο εξάμηνο.

Παράλληλα, το ποσοστό είσπραξης φόρων και προστίμων σε σχέση με εκείνα που έχουν βεβαιωθεί ανήλθε στο πεντάμηνο στο 32,43%, έναντι στόχου 65%.


Αρέσει σε %d bloggers: