Πλειάδα εγγυήσεων στους βουλευτές για τη «μικρή ΔΕΗ»

Μνημονιακός  βουλευτής με… πλειάδα εγγυήσεων!

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την οποία συζητήθηκαν οι  μεθοδοδολογία ψεκασμού των βουλευτών ώστε να ψηφίσουν την έγκριση των προαπαιτούμενων μέτρων που απαιτούνται για τη χορήγηση των καποιων δόσεων, καθώς και το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», για το οποίο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα υπάρξουν «πλειάδα εγγυήσεων» προς τους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μίλησαν για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

Επ’ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα… τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».


Αρέσει σε %d bloggers: