Αλ. Μητρόπουλος: Μαύρη ημέρα για τους συνταξιούχους η 1η Ιουλίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος (φωτογραφία αρχείου).

Ως «μαύρη ημέρα των συντάξεων» χαρακτήρισε την 1η Ιουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, με δεδομένο ότι από σήμερα ξεκινά η μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο το κράτος αποσύρεται οριστικά από την στήριξη των επικουρικών συντάξεων, καλώντας τα αντίστοιχα ταμεία να εξασφαλίσουν μόνα τους τη βιωσιμότητά τους.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «μαύρη θα είναι και η σημερινή ημέρα για 300.000 από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες που πληρώνουν με αίμα τη μνημονιακή δέσμευση (ν. 4046/2012 σελ. 713) για την κατάργηση των εισφορών που προορίζονταν μέχρι τώρα για την καταβολή των μικρών οικογενειακών επιδομάτων σε όσους και όσες δεν το ελάμβαναν από τον εργοδότη τους».

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του κ. Μητρόπουλου καλεί την κυβέρνηση:

  • Να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των δύο αυτών δρακόντειων ρυθμίσεων.
  • Να μην επιμείνει τώρα στη μείωση και στην κατάργηση στο προσεχές μέλλον των επικουρικών συντάξεων.
  • Να μην στερήσει τα οικογενειακά επιδόματα από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «καλούμε ους συνταξιούχους και εργαζόμενους της πατρίδας μας να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει λέγοντας ότι το Μνημόνιο τελειώνει. (…). Τους καλούμε να μην συναινέσουν στην καταστροφή της ζωής τους και στην απαξίωση της ιστορικής μας χώρας».


Αρέσει σε %d bloggers: