ΚΚΕ: Δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ

Δίκαιο χαρακτηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» με ανακοίνωσή του τοΤο ΚΚΕ θέλει και μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. και καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό.

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμα και για επιστράτευση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ  σε περίπτωση που «κατεβάσουν διακόπτες» για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι απέναντι στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και τις κυβερνητικές απειλές πρέπει να υπάρχει αγωνιστική απάντηση όλου του λαού, η οποία θα βάλει στο στόχαστρο τόσο την πολιτική της Ε.Ε για την απελευθέρωση της ενέργειας, την όποια υλοποιεί η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακόμη μίλησε και για αγωνιστική απάντηση στις «επικίνδυνες θεωρίες, που επαναφέρει η κυβέρνηση, ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά και να αντιπαλεύει αντιλαϊκές αποφάσεις».

«Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι δίκαιος, γι’ αυτό και πρέπει να στηριχτεί από όλο το λαό που θα πληρώσει ακόμη πιο ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της. Το δίκιο αυτού του αγώνα πηγάζει από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και δεν ταυτίζεται με τη στάση που κατά καιρούς έχουν κρατήσει διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στηρίζοντας την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


1 Σχόλιο

    • RYaN on 1 Ιουλίου 2014 at 20:18

    Οι διακόπτες δεν ανήκουν πλέον στη ΔΕΗ. Η φασαρία γίνεται για να μην αναγκαστούν να δουλέψουν οι ιδιώτες που πληρώνονται για να κάθονται (stand-by δήθεν)!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: