Ταμήλος: Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορείς να ζήσεις με λάμπες (Video)

Ψεκασμένοι Μνημονιακοί

Επιχειρηματολογία που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι ρήτορες της αρχαιότητας επιστράτευσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό καθώς παλαιότερα οι άνθρωποι επιβίωναν και χωρίς αυτό.

«Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό» είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Απάντηση στο βουλευτή Τρικάλων που φαίνεται να πεθύμησε μια πιο βουκολική ζωή, έδωσε ο Στέλιου Κούλογλου που βρισκόταν στο πάνελ: «Αν το σχέδιο της Νέας Ελλάδας είναι να πάμε όλοι στις στάνες και να ζούμε οικολογικά, εντάξει το καταλαβαίνω» είπε.


3 Σχόλια

  • RYaN on 2 Ιουλίου 2014 at 19:15

  Όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός με βάση την επιλογή του τελικού καταναλωτή, όλα αυτά είναι άκρως ύποπτα για ευνοιοκρατικό καπιταλισμό (crony capitalism).

  • Panteleimon Pd040159 on 2 Ιουλίου 2014 at 19:31

  Εξ’ αλλου με την ιδιοτικοποιηση πιος θα μπορει νατό πληρωσει;

  • RYaN on 2 Ιουλίου 2014 at 20:31

  Εκτός από τη «μικρή ΔΕΗ» – δηλαδή μονάδες που θα αποσπαστούν από τη ΔΕΗ- , λογικά θα πρέπει να πουληθεί και το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ (βλ. εδώ).
  Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχει πλέον δημόσια εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής, αφού η παλαιά ΔΕΗ είναι ήδη κατά 49,9% μετοχοποιημένη.
  Αν επιπλέον αυτός που αγοράσει τη μικρή ΔΕΗ αγοράσει και το 17% των μετοχών της μεγάλης ΔΕΗ, τότε στην ουσία αυτός γίνεται ιδιωτικό μονοπώλιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα !!!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: