ΔΗΜΑΡ: 2,85 ευρώ το ωρομίσθιο στην Ελλάδα και 8,50 στη Γερμανία

Θεωρεί επιβεβλημένη την σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού

ΔΗΜΑΡ: 2,85 ευρώ το ωρομίσθιο στην Ελλάδα και 8,50 στη Γερμανία Θεωρεί επιβεβλημένη την σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού

«Η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα κατώτατα ωρομίσθια στην Ευρώπη αποκαλύπτει το τραγικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι αποδοχές στην Ελλάδα» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Σε αντίθεση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών -και ειδικά όσων ανήκουν στην ευρωζώνη- το ωρομίσθιο στη χώρα μας έχει κατρακυλήσει στα 2,85 ευρώ, την ίδια ώρα που το γερμανικό κοινοβούλιο, με χθεσινή του απόφαση, το όρισε στα 8,50 ευρώ την ώρα.

Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί επιβεβλημένη την σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, που παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον επιμένει στην καθιέρωση του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θέση που αποτελεί βασική πρόταση του κόμματός μας.

Σε εποχή έκρηξης των δεικτών φτώχειας, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται  να παράσχει την ελάχιστη κοινωνική προστασία στα νοικοκυριά που την έχουν ανάγκη» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.


Αρέσει σε %d bloggers: