51 βουλευτες ψήφισαν για να κοπεί κομμάτι απ την ΔΕΗ για να το φάει ο ιδιώτης

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για να  κοπεί κομμάτι απ την  ΔΕΗ να φάει  και ο ιδιώτης.Με βάση αυτό παραχωρούνται στον ιδιώτη μέσα υλικά υποδομές πελατες και ορυκτός πλούτος

– κατατίθενται οι προτάσεις για δημοψήφισμα

Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης – με 51 «ναι», 46 «όχι» και 1 «παρών» από τον Νικήτα Κακλαμάνη – το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και Ηλίας Κασιδιάρης.

Ονομαστική ψηφοφορία έγινε και στα άρθρα 1, 2, 4, 9 και 10, για τα οποία το αποτέλεσμα ήταν και πάλι 51 ψήφοι υπέρ, 46 κατά και «παρών» από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Βάσει των τοποθετήσεων στη συζήτηση που προηγήθηκε, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.

Η ώρα των δημοψηφισμάτων

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση από τα κόμματα των προτάσεων για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ηδη με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την κατάθεση της πρότασης του κόμματός της προκειμένου να τοποθετηθούν οι πολίτες «αν εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο» όπως είπε.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Νικολόπουλος (σύνολο υπογραφών 14) υπογράφουν την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που κατατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής.

Το κείμενο της πρότασης εξαντλείται σε τέσσερις γραμμές, γίνεται επίκληση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και έχει ως εξής:

«Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο».


Αρέσει σε %d bloggers: