Με πραξικοματική μέθοδο «τελειώνουν» το δημοψήφισμα

Σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα δημοψηφίσματος προχώρησε η κυβέρνηση. Με μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική πρακτική ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να γίνει αύριο συμπληρωματική ειδική ημερήσια διάταξη προκειμένου το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για την τύχη του αιτήματος της αντιπολίτευσης και συνολικά των της πρότασης των 138 για δημοψήφισμα που θα αφορά το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Πουθενά στο Σύνταγμα ή στο κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει πρόβλεψη και δεν θα μπορούσε να υπάρχει, ώστε 56 βουλευτές του Α’ Θερινού τμήματος να αποφασίζουν για το αν πρέπει να προωθηθούν στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπογραφές πολλαπλάσιων βουλευτών, των 138 στη προκείμενη περίπτωση, προκειμένου να γίνει ή όχι δημοψήφισμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής με βάση όσα προβλέπονται έπρεπε να διαβιβάσει τις 138 υπογραφές των βουλευτών που θέλουν να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει ή όχι για δημοψήφισμα που αφορά την υπόθεση της Μικρής ΔΕΗ στον Πρωθυπουργό και αυτός με τη σειρά του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντί για αυτό καλούν το θερινό τμήμα στο οποίο δεν συμμετέχουν καν οι βουλευτές οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της σύγκλησης της Ολομέλειας για το δημοψήφισμα να πάρει αποφάσεις που θα εμποδίσουν όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Κουτί Πανδώρας

Αρέσει σε %d bloggers: