Τρόικα: Κόψτε τις ανοησίες έκτακτη εισφορά και το 2015

Τρόικα: Ζητά παράταση της έκτακτης εισφοράς -Μπλόκο σε φοροελαφρύνσεις

Μπλόκο από την τρόικα στις προθέσεις της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις. Ζητά παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης τουλάχιστον για το 2015. Ζήτησαν επιτάχυνση διαρθρωτικών αλλαγών. Οι φόβοι για δημοσιονομική «τρύπα» λόγω ειδικών μισθολογίων.

Με «πρώτο πιάτο» την παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης τουλάχιστον το 2015, ξεκίνησε η τρόικα τον θερινό έλεγχο της Ελληνικής οικονομίας.

Στη πρώτη συνάντηση με υπουργό της κυβέρνησης και εν προκειμένω τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι δανειστές μπήκαν επιθετικά στο «παιχνίδι» με γκολ από τα αποδυτήρια. Σχετικα εδω

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησαν κανένα περιθώρια στον υπουργό να «ψελλίσει» το παραμικρό για φοροελαφρύνσεις, καθιστώντας σαφές ότι πρώτα θα πρέπει να διορθωθεί το φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και μετά να ανοίξει η κουβέντα για φοροελαφρύνσεις.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου μετά τη συνάντηση οι δανειστές ζήτησαν να ενημερωθούν για τα διαρθρωτικά προαπαιτούμενα, την έξοδο στις αγορές αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που πρέπει να προχωρήσουν.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο πρέπει να υλοποιηθούν περίπου 600 δράσεις, πολλές από τις οποίες όμως έχουν προχωρήσει.

«Τα πολύ δύσκολα τα έχουμε περάσει» ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου και τόνισε ότι η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ.

Η τρόικα επικεντρώθηκε σε 15 ζητήματα μεταξύ των οποίων και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την οποία ζήτησαν να συνεχιστεί, υπό το φόβο του δημοσιονομικού κενού που προκαλούν οι αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησαν επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και διεύρυνση της «γκάμας» των θεμάτων που είναι σκόπιμο να ανοίξουν «πριν τελειώσουν τα χρήματα του δανείου» γιατί υπάρχει άγχος «αν οι Έλληνες μετά θα κάνουν αυτά που πρέπει».

Οι «εξετάσεις» θα ολοκληρωθούν την επόμενη Πέμπτη, ενώ ο Πολ Τόμσεν καταφθάνει αύριο στην Αθήνα.


Αρέσει σε %d bloggers: