Γάλα το Φιάσκο των νεοφιλελευθέρων

Σκληρή κριτική από Χαρακόπουλο στον Χατζηδάκη για το γάλα

Ο Χαρακόπουλος «αδειάζει» τον Χατζηδάκη για το γάλα

Χθες, ο Κωστής Χατζηδάκης  παραδεχόμενος ουσιαστικά το φιάσκο με άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο «έδειξε» ως υπεύθυνο για την υψηλή τιμή του γάλακτος στα ράφια τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη. Όπως υποστήριξε η διάταξη που ψηφίστηκε για το γάλα «δεν απηχεί τη δική του πρόταση ή του ΟΟΣΑ, αλλά εκείνη που υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνεπώς κατέληγε δεν μπορεί να αποδίδονται σε εμάς οι ευθύνες για το γεγονός ότι πράγματι δεν έπεσα οι τιμές του γάλακτος».

Σήμερα, απάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ίδια εφημερίδα και με σκληρή γλώσσα επέστρεψε το «μπαλάκι» των ευθυνών στον κ. Χατζηδάκη.

«Η  διάταξη που ψηφίστηκε πράγματι επιμήκυνση τη διάρκεια της ζωής του γάλακτος, έστω και λιγότερο από όσο επιθυμούσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι τιμές δεν μειώθηκαν ούτε λεπτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

«Όταν η μεταρρύθμιση εξελίχθηκε σε «φιάσκο»», υποστήριξε ο κ. Χαρακόπουλος, «ακούστηκε η δικαιολογία ότι για να πετύχει η θεραπεία απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση. Δηλαδή η δόση δεν άρκεσε και για να δούμε αποτέλεσμα χρειαζόμαστε τη μέγιστη δοσολογία».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «στην περιβόητη μεταρρύθμιση που έγινε νόμος του κράτους, εκτός της επιμήκυνσης παρουσιάστηκε και μια άλλη «καινοτομία» που εμφανίστηκε ως μέτρο υπέρ των μικρών παραγωγών, το λεγόμενο «γάλα ημέρας». Φεύγοντας από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης απάντησα σε σχετική ερώτηση: Αν δουν γάλα ημέρας, να μου φέρουν και εμένα να το πιω».

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα προσεγγίσει το ζήτημα χωρίς άγονους δογματισμούς, λαμβάνοντας υπόψη κάθε εποικοδομητική πρόταση. Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω για την κυβέρνηση, το πάθημα με το φιάσκο του γάλακτος να έγινε μάθημα».


Αρέσει σε %d bloggers: