Μέρκελ: “Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα”

Μέρκελ: “Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα”

«Και οι δύο χώρες πρέπει να δεχτούν οδυνηρούς συμβιβασμούς, αλλά στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, όταν πρόκειται για την αυτοάμυνα» της χώρας αυτής, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα και επισήμανε ότι η Χαμάς διαθέτει νέο και ποιοτικά αναβαθμισμένο οπλισμό.

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό (ενν. το δικαίωμα) πρέπει να ασκηθεί σωστά. Η Καγκελάριος αναφέρθηκε σε μια «νέα διάσταση εξοπλισμού των ακραίων Ισλαμιστών της Χαμάς» και επανέλαβε ότι «κάθε χώρα πρέπει, εφόσον δέχεται επίθεση, να αντεπιτίθεται».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα να γίνει αποδεκτή ομόφωνα από τον αραβικό χώρο και σημείωσε ότι χρειάζεται μια βιώσιμη πολιτική λύση. «Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση τασσόμαστε, όπως και πριν, υπέρ μιας λύσης δύο κρατών», πρόσθεσε.

Larissanet.gr


Αρέσει σε %d bloggers: