Εληξαν και οι φετινές «εργασίες» του Συμποσίου της Σύμης!

Συμπόσιο …

Με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου έληξαν οι φετινές «εργασίες» του Συμποσίου της Σύμης, που πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες χωρίς  καμιά ελληνική παρουσία.

Με την ομιλία του ο τέως πρωθυπουργός (που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Σχολή των Σπετσών) ουσιαστικά δήλωσε παρών στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Tι είπε για το πολιτικό του μέλλον

Απάντησε μόνος του και στην επίμονη παραφιλολογία για τον ρόλο που επιθυμεί να παίξει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Είπε χαρακτηριστικά: «Και δεν σας κρύβω ότι, και προσωπικά, αυτή είναι η αγωνία μου. Να συμβάλλω όπως μπορώ, με κάθε τρόπο, σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα, καμία θέση εξουσίας, αν δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν την αδήριτη ανάγκη.

Για άλλους, αυτό με καθιστά ευάλωτο, για άλλους είναι η δύναμή μου. Έχω επιλέξει να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο της συνάντησης με κάθε πολίτη που έχει αυτήν την κοινή αγωνία. Που δεν υποτάσσεται στην εντύπωση που καλλιεργούν οι κρατούσες αντιλήψεις, ούτε και ακολουθεί τις νόρμες που αναπαράγουν την κακοδαιμονία που κρατά τη χώρα όμηρο στο παρελθόν.»

«Θα είμαι παρών»,σε μια προσπάθεια ανάταξης της χώρας, με ένα νέο πολιτικό ήθος, νέα προτάγματα, με εμπλουτισμό των δημοκρατικών θεσμών, με οράματα επισημαίνοντας βέβαια πως σε μια τέτοια προσπάθεια δεν τον ενδιαφέρουν «καρέκλες και θέσεις».

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δήλωναν ικανοποιημένοι απ’ τις παρουσίες στο Συμπόσιο αλλά και για την απήχησή του.  Ωστόσο πρόσθεσαν, ότι το Συμπόσιο δεν έτυχε απολύτως  καμιάς προβολής  απ’ την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό το αποδίδουν σε «οδηγίες» από κυβέρνηση αλλά και ΠΑΣΟΚ!

Όταν τον ρωτήθηκαν, ποιο ήταν το μενού, μας δήλωσε ότι ήταν απλό. Και χαρακτηριστικά μας επεσήμανε ότι το γεύμα που ακολούθησε την τελική ομιλία του ΓΑΠ περιλάμβανε… γεμιστά ορφανά!!!


Αρέσει σε %d bloggers: