Στοπ στη δημιουργία bad bank από την ΤτΕ

Στοπ στη δημιουργία bad bank από την ΤτΕΜε κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος τα σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για τη δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας «κακής» τράπεζας, στην οποία θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια του τραπεζικού συστήματος.

Η Τράπεζα της Ελλάδος όπως επισημαίνουν τα συγκεκριμένα στελέχη είχε θέσει διεξοδικά επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα πριν από δύο χρόνια, όταν και αποφασίστηκε τελικώς να προχωρήσει η λύση της δημιουργίας εσωτερικών μονάδων σε κάθε τράπεζα, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ένα επίσης επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιεί η ΤτΕ, είναι πως μια ενδεχόμενη μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σ’ ένα νέο φορέα του Δημοσίου, θα λειτουργούσε σε βάρος των συμφερόντων των φορολογουμένων, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί με το πακέτο των 50.δισ. ευρώ, που διαχειρίζεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Επιπρόσθετα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας υπογραμμίζουν ότι οι τράπεζες διαθέτουν πλέον εξειδικευμένες μονάδες διαχείρισης, με πολυάριθμο προσωπικό και οποιαδήποτε προσπάθεια συγχώνευσής τους θα αποτελούσε εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Το θέμα της δημιουργίας «κακής» Τράπεζας έφερε και πάλι στο προσκήνιο ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Χρήστος Σκλαβούνης, ωστόσο τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΤτΕ τον διαψεύδουν.

πηγή


1 Σχόλιο

    • RYaN on 22 Ιουλίου 2014 at 19:59

    Ο Σάλλας είχε ρίξει από πέρυσι στο τραπέζι μία καλή πρόταση: Να γίνει η Γενική Τράπεζα (ιδιοκτησίας Πειραιώς) μία μεγάλη ιδιωτική bad bank. Αυτό θα έπρεπε να το δουν μεταξύ τους οι συστημικές και να αφήσουν απέξω το δημόσιο. Αρκετούς κινδύνους έχουν ήδη επωμιστεί για χάρη τους οι φορολογούμενοι.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: